Etusivu / Yleinen / Hanna Joronen ja Antti-Jussi Juntunen Rosendahl GP:n voittoon

Hanna Joronen ja Antti-Jussi Juntunen Rosendahl GP:n voittoon

sunnuntai 14.5.2023

Kotimaan maantiecup jatkui äitienpäiväsunnuntaina 14.5. Tampereen Pyynikillä, jossa ajettiin 43. Rosendahl GP. Tampereen Pyynikillä ajettavassa Rosendahl GP:ssä kierretään 3,4 kilometrin kierrosta, joka kerryttää Pyynikinharjun ylämäistä 57 nousumetriä jokaisella kierroksella. Kilpailun voittoon ajoi Hanna Joronen ja Antti-Jussi Juntunen.

Naisten lähdössä (N-Elite ja NU19) ajettiin 7 kierrosta ja kokonaismatkaksi tuli 24 kilometriä. Loppukiriin päättyneen kilpailun voittajaksi ajoi Hanna Joronen (IBD Cycling). Toiseksi kilpailussa tuli Kaarina Nurminen (Team Velo Cycling) ja kolmanneksi U19-sarjan Emilia Holmila (Henttala Development Team). Naisten kilpailussa mukana oli myös kilpailun ulkopuolisena U17-ikäluokan Lotte Borremans, joka ajoi upeasti koko naisten lähdön kolmanneksi.

Hanna Jorosen kilpailukausi on käynnistynyt onnistuneesti viime kauden terveysongelmien jälkeen. ”Paluu kisoihin on mennyt hyvin ja olen kuntoutunut hienosti. Tänään kisa oli raastava ja koko kilpailun ajan ajettiin reippaasti. Kisaa ei tehnyt yhtään helpommaksi se, että naisia oli vähemmän startissa. Nyt edessä on pieni huili ja valmistautuminen SM-kisoihin.” kommentoi Hanna.

Rosendahl GP 2023 Naisten Eliten voittaja Hanna Joronen (IBD Cycling).

Miesten lähdön (M-Elite + MU19) kierrosmäärä oli 20 kierrosta ja matkaa kertyi 68 kilometriä. Kova kilpailu ratkaistiin loppukirissä. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti Antti-Jussi Juntunen (ABLOC CT). Toiseksi ajoi Lauri Pitkänen (CCH IceHearts Racing Team). Kolmantena Pyynikin näkötornilla sijaitsevaan maaliin ajoi Markus Knaapi (Team Ampler-Tartu 2024). Miesten U19-sarjan nopeimpana palkittiin Nicolas Grönlund (CCH IceHearts Racing Team).

Antti-Jussi Juntuselle viikonloppu oli varsin onnistunut, sillä hän voitti myös lauantaina ajetun EVOC MTB:n Nurmijärven Rajamäellä. Monipuolinen pyöräilijä osallistui ensimmäistä kertaa Rosendahl GP:hen miesten Elite-sarjassa. ”Tuloksellisesti viikonloppu ei olisi voinut paremmin mennä! Rajamäellä oli vähän nihkeä jalka, mutta tälle päivälle onneksi aukesi! Porukassa Pyynikin nousu ei ole niin rankka, joten siinä täytyy yrittää iskeä ja olisinkin odottanut aktiivisempaa ajoa ja enemmän iskuja. Yritin irtiottoja parikin kertaa, sillä en luottanut riittävästi omaan kiriin. Lopussa oli vielä yllättävän hyvin potkua ja muut olivat ehkä väsyneempiä kuin oletin, joten pystyin hyödyntämään omaa kiriä loppuun.” kommentoi viikonlopun tuplavoittaja.

Rosendahl GP Miesten Eliten kärkikolmikko.
Nicolas Grönlund, U19-miesten voittaja.

Lisäksi kilpailussa ajettiin miesten kategoria 2 ja alle 17-vuotiaiden miesten (MU17) yhteinen lähtö. Miesten kategoria 2 voittajaksi selviytyi Jesse Kananen (Reaktor Stanga Racing). Nuorten miesten kovin Pyynikillä tänä vuonna oli Rajamäen Kehityksen Miko Pirinen.

Onnittelut kaikille kilpailussa menestyneille sekä kiitokset osallistujille, runsaslukuiselle yleisölle sekä järjestäjille. Kilpailun järjesti Tampereen yrityksen pyöräilyjaosto.