IS Kultainen Kampi

Cyclocross Cup 2024

Suomen Pyöräilyn Cyclocross Cup jatkaa HEL CX CUP:in arvokasta perintöä. Tänäkin vuonna useat seurat järjestävät cyclocross-kilpailuja eri puolella Etelä-Suomea. Jatkossa Cyclocross Cupin osakilpailuja voi järjestää seurat ympäri Suomen.

© Antero Piekiäinen

Cyclocross-kilpailut ovat jännittäviä, monipuolisia ja teknisesti haastavia kisoja, joissa yhdistyvät pyöräilyn eri elementit ja ne vaativat niin fyysistä kuntoa kuin taitoakin vaihtelevissa olosuhteissa.

Lisätietoa vuoden 2024 Cyclocross Cupista päivitetään sivustolle myöhemmin.

Cyclocross Cup - Nuoret

© Antero Piekiäinen

Cyclocross

Suosittu ja perinteinen kilpailumuoto

Cyclocross on monipuolinen ja haastava perinteinen talvikauden pyöräilylaji, jossa kilpailijat ajavat erityisillä maantiepyörää muistuttavilla, karkeakuvioisilla renkailla varustetuilla cyclocross-pyörillä. Nuoremmissa ikäluokissa U15-sarjaan saakka kilpailuihin voi osallistua myös esim. maastopyörällä. Kilpailuissa ajetaan lyhyillä radoilla, jotka sisältävät vaihtelevia esteitä kuten hiekkapätkiä, mutaa, portaita ja esteitä. Laji tunnetaan myös talvisista ja toisinaan vaativistakin sääolosuhteistaan.

Cyclocross-kilpailut vaativat sekä voimaa että tekniikkaa, ja ne tarjoavat haastetta kilpailijoille ja viihdettä katsojille. Laji on ollut viime vuosina Suomessakin kovassa nosteessa ja suosio näyttää vain kasvavan.

Cyclocross Cup -kilpailukalenteri

Vinkki: Nähdäksesi kaikki kalenterin sarakkeet pienemmillä näyttöpäätteillä, skrollaa kalenteria sivuttaissuunnassa.

Kauden 2024 kilpailukalenteri julkaistaan myöhemmin.

Säännöt ja pisteiden lasku

Cyclocross Cup -kilpailuissa noudatetaan Suomen Pyöräilyn kilpailusääntöjä ja HEL CX CUP -erikseen määrilteltyjä HEL CX CUP -sääntöjä.

Cyclocross Cupissa ajettavat sarjat: Tytöt U9, U11, U13 ja U15 sekä Pojat U9, U11, U13 ja U15 sekä Naiset Cat 3, Naiset Cat 2, Naiset Elite, Miehet Cat 3, Miehet Cat 2 ja Yleinen.

Cyclocrossissa ajetaan UCI-suosituksen mukaisesti seuraavan kilpailukauden mukaisissa sarjoissa. Muistathan huomioida tämän, kun ilmoittaudut syksyllä cyclocross-kilpailuihin. U11–U17-sarjojen kilpailut ovat osa IS Kultainen Kampi -cupia.

Cyclocross Cupin osakilpailuihin ei vaadita kilpailulisenssiä. Cyclocrossin SM-kilpailuun voivat osallistua ne kuljettajat, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi.

Lisätiedot ja yhteydenotto

Onko sinulla kysyttävää Cyclocross Cupista, oletko havainnut virheen pisteidenlaskuissa tai haluatko antaa palautetta kilpailusta? Ota yhteyttä lomakkeella, niin olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Kilpailuvastaava

Jordan Thomas
jordan.thomas@pyoraily.fi

Suomisport Logo

Kilpailulisenssi

Kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä.
Katso ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen