Trial-pyöräily

Etusivu / Pyöräilylajit / Trial-pyöräily

Trial-pyöräilyn lajiesittely

Trialpyöräily (polkupyörätrial, biketrial) on taitoajoa polkupyörällä. Laji on kehittynyt moottoripyörätrialista. Trial perustuu selviämiseen pyörällä mahdollisimman vaikeista paikoista ilman, että koskettaa jalalla, muulla kehonosalla tai pyörän rungolla maahan. Kilpailuissa kilpailijat saavat tutustua ajettavaan  jaksoon jalkaisin ja suunnitellen ajolinjoja kilpailun varalle. Ajojaksoja ei saa harjoitella etukäteen.

Lajin harrastaminen Suomessa

Trialissa järjestetään ohjattua toimintaa Suomessa neljällä paikkakunnalla: Jyväskylässä (Jyväskylän Pyöräilyseura), Kirkkonummella (MP-Taito), Paraisilla (Team Velo Cycling) ja Tampereella (Tampereen Pyörä-Pojat). Harrastajia on 50-100.

Trial-kilpailutoiminta

Kansallisissa kilpailuissa osallistujia on tyypillisesti 30-40. Trialissa iällä ei Suomen (eikä monen muunkaan maan) kilpailuissa ole väliä, vaan kilpailut järjestetään taitotasoluokissa, jotka ovat helpoimmasta vaikeimpaan C-Vapaa, C-Yleinen, C-Super, B, A ja Elite. Tytöt ja pojat ajavat omia sarjojaan. Kilpailuihin voi osallistua vain trial-pyörällä, jossa tyypillisesti ei ole satulaa.

Säännöt ja oppaat

Lajin kilpailusäännöt ja oppaat on koottuna sääntökansioon.

Trial-ajopaikat

Triali-ajopaikkoja löytyy useammasta useasta kaupungista Suomessa.

Yhteystiedot

Antti Stenvall
Lajivastaava
antti@stenvall.fi

Lisää trial-pyöräilystä (mm. yksityiskohtaiset säännöt) löytyy Trial-pyöräilyn sivustolta trialpyoraily.fi