Maantiepyöräilyn SM-kilpailut 2024

14.–16.6.2024 Espoo

Tervetuloa maantiepyöräilyn SM-kilpailuihin Espooseen 14.–16.6.2024

Tule seuraamaan jännittäviä kisoja tai osallistu itse kilpailijana. Tämä kolmipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen Suomen kovatasoisimmat maantiepyöräilijät.

Reitit ovat hienoja sekä ajajalle että katsojalle. Kilpailukeskuksena toimii Rinnekoti Espoon Lakistossa. Varsinkin legendaarinen Rinnekodin mäki Skogsbyntiellä on klassikko ja tarjoaa keskieurooppalaista tunnelmaa yleisölle ja kilpailijoille.

Myös yleisö pääsee tutustumaan reittiin ja ajamaan kisakierroksen SM-kilpailujen yhteydessä lauantaina 15.6.

Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan tällä sivulla lähempänä kilpailuja.

Aikataulu

Perjantai 14.6.

Maantiepyöräilyn aika-ajo
Naiset ja miehet: elite, masters U23 ja U19, parapyöräilyluokat.

Lauantai 15.6.

Maantiepyöräilyn yhteislähtö
Naiset elite, U23, masters, U19, sekä parapyöräilyluokat.

Sunnuntai 16.6.

Maantiepyöräilyn yhteislähtö
Miehet elite, U23, masters ja U19.

Kilpailukeskus

Rinnekoti
Rinnekodintie 11, 02980 Espoo

Kilpailutoimiston aukioloajat

Perjantaina

klo 14.30 – 18.30

Lauantaina

klo 9.00 – 18.45

Sunnuntaina

klo 9.30 – 17.30

Parhaat paikat yleisölle

Kilpailun lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksen läheisyydessä Rinnekodintiellä. Poikkeuksen muodostavat MU19- ja NU19-luokat, joiden maali sijaitsee Skogsbyntien mäen päällä. Tämä ns. Rinnekodin mäki on yleisölle hieno paikka seurata kisaa, sillä mäessä tehdään yleensä isoimmat ratkaisut.

Pääset seuraamaan kisoja paikan päällä maksutta. Voit myös katsella kilpailua livenä ISTV:n striimissä, jonka linkin löydät kisapäivinä tältä sivulta. Jälkikäteen kilpailun tallenne tulee katsottavaksi YouTubeen.

Saapuminen ja pysäköinti

Tule omalla pyörällä tai nouse bussiin! Linja 345 ajaa kisapaikalle Helsingin keskustasta Askiston ja Kalajärven kautta.

Omalla autolla on myös helppo tulla. Parkkipaikat sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä kilpailukeskuksen takana (mäki ylös). Pysäköintialueelle pääset osoitteesta Rinnekodintie 11, 02980 Espoo. Seuraa liikenteenohjausta. Varaudu myös mahdollisiin muutoksiin. 

Ruokailu

Ruokailu on mahdollista Suur-Helsingin Golfilla lauantaina ja sunnuntaina klo 10.45–12.00 välisenä aikana osoitteessa Rinnekodintie 23.

Saniteettitilat

WC-tilat sekä kilpailijoiden pukeutumis- ja peseytymistilat sijaitsevat kilpailukeskuksessa, Rinnekodintie 11, 02980 Espoo.

Reitit ja matkat

Legendaarinen Rinnekodin mäki kutsuu Suomen kovimmat maantiepyöräilijät kamppailemaan maailman kauneimmasta ajopaidasta!

Voit ladata reittitiedostot ajotietokoneellesi, jolloin sinun on helppo käydä tutustumassa kisareitteihin ennakkoon. Katsojien suosiossa ovat erityisesti Rinnekodin mäki (Skogbyntiellä) ja lähtö-/maalialue (Rinnekodintiellä). Luokkien N/MU19-yhteislähtökilpailuissa maali on Rinnekodin mäen laella.

Suomen Pyöräily - Maantie SM - Aika-ajoreitti

Aika-ajo

Aika-ajoreitti on pituudeltaan 20,9 km naisten luokissa ja 31,9 kilometriä miesten luokissa. Ajosuunta poikkeaa maantien yhteislähdöistä eli kisakierroksen osuudet kierretään vastapäivään.

Startti tapahtuu Rinnekodilta kohti Skogsbyntietä. Sen mäki ja mutkat ovat reitin teknisintä osaa. Mäen asfaltti on hiljattain uusittu, joten siltä osin tie on turvallinen myös alamäkeen. Lepsämäjoen ylittävä tieosuus tarjoaa loivan nousun, jonka jälkeen käännytään Kuonomäentielle. Tästä alkaa pitkä selkeäpiirteinen osuus kohti Selkiä. Lepsämäntieltä Selintielle on nopeavauhtinen risteyskäännös, ja kohdassa on noudatettava varovaisuutta, sillä saareke tekee mutkasta ahtaan.

Pidemmän eli miesten aika-ajoreitin kääntöpaikka on juuri ennen Nummenpääntien risteystä. Lyhyemmällä reitillä eli naisten reitillä käännös on noin 11,2 km kohdalla. Paluu ajetaan samaa reittiä Takkulantien risteykseen, jossa on tiukka, hiukan yli ysikymppinen mutka. Keskikoroke tekee ajolinjan valinnasta tarkkaa. Loppumatka ajetaan yhteislähtöjen kisakierroksen reittiä, joka on selkeäpiirteistä aina Rinnekodin luona sijaitsevaan maaliin saakka.

Tutustu reittiin

Suomen pyöräily - Maantie SM 2024 - Yhteislähdön ajoreitti

Maantieajon yhteislähtö

Maantieajon yhteislähdöt ajetaan kiertämällä 12,8 kilometrin lenkkiä myötäpäivään niin monta kertaa kuin kilpailuluokan matkan pituuteen tarvitaan. Lisäksi viimeisellä kierroksella ajetaan 2,7 kilometrin loppukierros.

Lähtö tapahtuu Rinnekodin luota etelään Lakistontielle. Se muuttuu Takkulantieksi, jota ajetaan Lepsämään saakka. Reitti on melko selväpiirteinen ja helppo aina Skogsbyntielle saakka. ”Rinnekodin mäki” tarjoaa noin 700 metrin matkalla noin 65 metriä nousua. Jyrkin kohta on 14-15 %. Tämän jälkeen lasketellaan kohti Lakisto Golfia ja käännytään vasemmalle kohti uutta kierrosta.

Viimeisellä kierroksella Lakisto Golfin risteyksessä käännytäänkin oikealle eli jatketaan Skogbyntietä länteen. T-risteyksessä käännytään vasemmalle Lakistontielle, josta kohti Rinnekodintietä ja maalia.

Luokissa NU19 ja MU19 maali sijaitsee Rinnekodin mäen päällä.

Tutustu kierroksen reittiin

Tutustu loppukierroksen reittiin

Suomen pyöräily - Maantie SM 2024 - Parapyöräilyn ajoreitti

Parapyöräily

Parapyöräilyluokkien lähtö tapahtuu turvallisuussyistä Rinnekodin mäen itäpuolelta. Katso reittikuvaus kohdassa Aika-ajo.

Parapyöräilyluokkien aika-ajomatkan pituus vaihtelee: 11,7 km, 19,7 km tai 20,9 km. Paraluokkien yhteislähtömatka on 19,7 km tai 31,9 km.

Tutustu reittiin

I Love Cycling - Suomen Pyöräily

I Love Cycling -tutustumiskierros kisareittiin la 15.6.2024

Tule seuraamaan kisoja fillarilla ja pääset itse kokemaan kilpailureitin ja Rinnekodin mäen!

Lauantaina 15.6. klo 10.30 kaikki pyöräilyn ystävät pääsevät ajamaan yhden kierroksen SM-kisareittiä. Voit ajaa 12,8 kilometrin pituisen kilpailureitin omaan tahtiisi tai koittaa miltä Rinnekodin mäki tuntuu, kun yrität pysyä isomman joukon kyydissä. Velosport arpoo tutustumiskierrokselle osallistuneiden kesken yllätyspalkintoja.

Suomenmestaruuskilpailujen säännöt ja tekninen opas

Kilpailijoiden, huoltajien ja toimihenkilöiden on noudatettava UCI:n ja Suomen Pyöräily ry:n SM-kilpailujen sääntöjä ja määräyksiä sekä näistä kilpailuista annettuja ohjeita sekä lakeja ja asetuksia.

Säännöt

Lisenssin haltijat toimivat omalla vastuullaan ja vastaavat kaikista aiheuttamistaan vahingoista. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijalle aiheutuneista tai kilpailijan aiheuttamista vahingoista. Järjestäjällä on järjestäjän virheistä aiheutuvien vahinkojen varalle urheilujärjestöjen yhteinen toimintavastuu- ja tapaturmavakuutus. Lisenssin haltijat ovat kansainvälisen Olympiakomitean, lajiliiton UCI:n ja kansallisen liiton SP:n ja kansallisen antidopingtoimikunnan asettamien dopingsääntöjen ja muiden sääntöjen, sekä määräysten alaisia.

Tekninen opas

Tekniseen oppaaseen päivittyy kaikki kilpailijan kannalta oleellinen tieto SM-kilpailuista. Tutustu teknisen oppaan viimeisimpään versioon tästä linkistä.

Suomisport Logo

Kilpailulisenssi

Kyseessä on Suomen Pyöräilyn virallinen SM-kilpailu ja SM-lähtöihin osallistuminen edellyttää jäsenyyttä Suomen Pyöräilyn alaisessa seurassa ja voimassa olevaa lisenssiä.

Viimeisimmät uutiset

Maantiepyöräilyn SM-kisasivu on julkaistu

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen kilpailuinfo on julkaistu osoitteessa pyoraily.fi/maantie-sm. Sivulta löytyy ohjeita niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Kilpailusivu on rakennettu siten, että tulevienkin kilpailujen viestintää voidaan koota liiton verkkosivujen...

Anniina Ahtosalo maantiepyöräilyn naisten Suomen mestariksi

Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku) uusi viime vuotisen mestaruutensa ajamalla tänään voittoon naisten maantiepyöräilyn SM-kilpailussa Muhoksella. Jännittävä kilpailu ratkesi pääjoukon loppukirissä, jonka Anniina voitti vain muutaman sentin erolla. Toiseksi kovatasoisessa...