Etusivu / Kilpaileminen / Koulutus ja valmennus

Valmennus

Suomen Pyöräily toteuttaa valmennuksessa aluevalmennusjärjestelmää, jossa valmennuspäällikkö sekä kaksi aluevalmentajaa vastaavat pyöräilyn alueellisten toimintojen kehittämisestä Suomessa.

Huippupyöräily-yksikön alaisuudessa toimivien aluevalmentajien tavoitteena on alueellisten toimintojen kehittäminen esimerkiksi alueleirien kautta, kansallisen nuorten leirin organisointi ja pyrkimys madaltaa alueellaan nuorten kynnystä osallistua alueellisiin ja kansallisiin kilpailuihin. Aluevalmentajat toimivat kolmella toimialueella, ja alueiden sekä valmentajien määrää pyritään lisäämään tulevina vuosina.

Valmennuspäällikkö
Mika Simola
mika.simola@pyoraily.fi 

Aluevalmentaja
Hiski Kanerva
hiski.kanerva@pyoraily.fi

Aluevalmentaja
Severi Manninen
severi.manninen@pyoraily.fi

Koulutus

Suomen Pyöräily järjestää koulutuksia pyöräilyn parissa toimiville valmentajille, ohjaajille ja tuomareille. Laadukkaan valmennuksen tarjoaminen aloitteleville junioreille ja jo pidempään pyöräilyä harrastaneille on ensiarvoisen tärkeää. Valmentajakoulutusten tarkoituksena on tiedon jakaminen sekä valmentajien välisen yhteistyön lisääminen. Tuomarikoulutus on edellytys laadukkaiden kilpailujen järjesteämiseksi ja se takaa kilpailujen sääntöjemukaisuuden.

Valmentajafoorumit

Suomen Pyöräily ry:n Huippupyöräily-yksikkö järjestää Suomen Pyöräilyn jäsenseuroille valmentajafoorumeja. Foorumeissa paneudutaan valmentajien ja ohjaajien kanssa valmennukselle tyypillisiin aiheisiin. Jokainen valmentajafoorumi aloitetaan alustuksella, joka johdattaa kullekin kerralle valittuun teemaan. Alustuksen jälkeen kehitetään omaa osaamista ja ajatuksia vapaan keskustelun muodossa. Foorumeista tiedotetaan erikseen tällä sivulla.

Vuoden 2020 ja 2021 valmennusfoorumeiden tallenteet ovat kaikkien katsottavissa.

Lisätietoja valmennusfoorumeista
Huippupyöräily-yksikkö
Mika Simola
mika.simola@pyoraily.fi

Tuomarikoulutus

Pyöräilytuomarikoe vaaditaan pyöräilykilpailujen tuomaritehtävissä toimimiseen. Tuomarointioikeus osoitetaan tuomarilisenssillä eli -kortilla. II-luokan tuomari voi toimia kilpailuissa lukuisissa eri tehtävissä ylituomarin alaisuudessa. Kurssi on myös hyvä informaatiopaketti kaikille pyöräilyn parissa toimiville, ja myös kilpailijoilta edellytetään sääntöjen osaamista kilpailulisenssiä hankittaessa.

Lisätietoja tuomarikoulutuksesta
Sääntö- ja tuomarivaliokunta