IS Kultainen Kampi

BMX Racing Cup

BMX Racing Cup on kansallinen BMX-pyöräilyn kilpailusarja harrastepyöräilijöistä mastereihin.

Matalan kynnyksen BMX Racing -kilpailusarja

Suomen BMX Racing Cup 2024 koostuu kahdeksasta osakilpailusta, jotka ovat avoimia kaikenikäisille ajajille.

BMX Racingin parissa toimivat ajajat voivat osallistua Suomen cup-osakilpailuihin. Kilpasarja on suunnattu kaikenikäisille BMX Racigia harrastaville ja kilpaileville tytöille ja pojille sekä naisille ja miehille.

BMX Racing Cup tarjoaa viihdettä niin kilpailijoille kuin katsojillekin. BMX -kilpailut yhdistävät nopeuden ja taituruuden, ja laji onkin saavuttanut suosiotaan erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. BMX edistää fyysistä kuntoa, koordinaatiota ja taitojen kehittymistä, samalla kun se tarjoaa mahdollisuuden itsensä haastamiseen.

BMX Racing Cup

BMX Racing Cup

Kaikille avoin kilpailu

Kilpailut ovat avoinna kaikkien maiden ajajille huolimatta siitä, että kyseessä on kansallinen sarja ja sen osakilpailut ovat kansallisia kilpailuja.

Alle 10-vuotiailta ajajilta sekä yli 30-vuotiailta ajajilta ei vaadita lisenssiä, mutta jokaisen osallistujan tulee olla vakuutettu kilpailutoimintaan Suomessa. Vuosina 1995–2013 syntyneillä kilpailijoilla on oltava UCI:n alaisen lajiliiton myöntämä kilpailulisenssi.

BMX Racing Cup 2024 käsittää kahdeksan osakilpailua. Kilpailuihin saattaa tulla muutoksia, muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla sekä BMX Racing Finland Facebook-sivuilla.

BMX Racing Cup -kilpailukalenteri ja tulokset

Vinkki: Nähdäksesi kaikki kalenterin sarakkeet pienemmillä näyttöpäätteillä, skrollaa kalenteria sivuttaissuunnassa.

Päivämäärä Osakilpailun nimi Paikka Seura Järjestäjän sivusto
18.-19.5.2024 BMX Suomi Cup 1 ja 2 Tuusula BMXH Vieraile sivustolla
6.7.2024 BMX SM ja ISM -kilpailut Tuusula BMXH Vieraile sivustolla
7.7.2024 BMX Suomi Cup 3 Tuusula BMXH Vieraile sivustolla
3.-4.8.2024 BMX Suomi Cup 4 ja 5 Tampere TaBC Vieraile sivustolla
1.9.2024 BMX Suomi Cup 6 Laukaa Picaro Vieraile sivustolla
14.-15.9.2024 BMX Suomi Cup 7 ja 8 Helsinki BMXH Vieraile sivustolla

BMX Estonian Cup -kilpailukalenteri ja tulokset

Vinkki: Nähdäksesi kaikki kalenterin sarakkeet pienemmillä näyttöpäätteillä, skrollaa kalenteria sivuttaissuunnassa.

Päivämäärä Osakilpailun nimi Paikka Järjestäjän sivusto
29.-30.6.2024 BMX Estonian Cup 1 ja 2 Tarto Vieraile sivustolla
27.-28.7.2024 BMX Estonian Cup 3 ja 4 Tarto Vieraile sivustolla
10.-11.8.2024 BMX Estonian Cup 5 ja 6 Tallinna Vieraile sivustolla
21.-22.9.2024 BMX Estonian Cup 7 ja 8 Tallinna Vieraile sivustolla

Säännöt ja pisteiden lasku

BMX Racing Cup -kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja Suomen Pyöräilyn kilpailusääntöjä ja erikseen määriteltyjä BMX Racing Cup -sääntöjä. Lisäksi on otettava huomioon kilpailun järjestäjän antamat ohjeet ja määräykset.

Kilpailut ovat avoimia ajajille kaikista maista, vaikka kansallinen cup on kansallinen sarja ja sen osakilpailut ovatkin kansallisia kilpailuja. Osallistuminen edellyttää, että 1995-2013 syntyneillä kilpailija on UCI:n alaisen lajiliiton myöntämä kilpailulisenssi. Jokaisella osallistujalla on oltava vakuutus, joka kattaa kilpailemisen Suomessa.

Seurojen vastuuhenkilöt tarkastavat, että oman seuran jäsenillä on voimassa oleva kilpailulisenssi. Kaikki kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaavat aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijan on itse tiedostettava kilpailun mahdolliset vaarat ja riskit.

Ilmoittautumalla kilpailuun annat kilpailujärjestäjälle luvan julkaista nimesi, sukupuolesi, kilpailuluokkasi ja edustamasi seuran ilmoittautumis- tai tuloslistoissa. Lisäksi annat luvan ottaa kuvia itsestäsi kilpailujen aikana.

Pysyvä kilpailu­numero­järjestelmä

BMX Racing Cup -kilpailusarjassa käytetään etukäteen varattua kilpailunumeroa. Tämä helpottaa ja nopeuttaa sekä kilpailijaa että kilpailunjärjestäjiä.

Kilpailunumeron varaaminen on veloituksetonta ja se pysyy kilpailijalla niin kauan kuin hän kilpailee. Samaa numeroa voi yleensä käyttää myös mm. aluekilpailuissa ja myös Suomen Mestaruuskilpailuissa.

Lisätiedot ja yhteydenotto

Onko sinulla kysyttävää BMX Racing Cupista, oletko havainnut virheen pisteidenlaskuissa tai haluatko antaa palautetta kilpailusta? Ota yhteyttä lomakkeella, niin olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Kilpailuvastaava

Pasi Ahtiainen
pasi.ahtiainen@pyoraily.fi

Suomisport Logo

Kilpailulisenssi

Kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä, mikäli kilpailija on syntynyt vuosina 1994-2012. Katso ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen