Lisenssimateriaalit

2021 lisenssien hankinta on siirtynyt SuomiSport alustalle.

Kansallinen lisenssi kattaa kilpailutoiminnan Suomessa. Elite/kansainvälinen lisenssi ja kuvallinen lisenssikortti vaaditaan ulkomailla ja UCI-kategorisoiduissa kilpailuissa.

Varmista että vakuutuksesi on tarpeeksi kattava mikäli otat lisenssin ilman ryhmävakuutusta. Lisenssin vakuutus on voimassa vuoden alusta tai lisenssin lunastuspäivästä alkaen vuoden loppuun asti. Vakuutus kattaa vakuutetun henkilövahingot seuraavissa tilanteissa:

 • Kilpailuissa
 • Lajille ominaisissa harjoituksissa jotka ovat harjoituksen johtajan valvonnassa
 • Harjoitusohjelman mukaisesti harjoitellessa
 • Koulutus-, liikunta ja valmennusleireillä

SuomiSport

Lisenssien ja vakuutusten hankinta tapahtuu SuomiSport järjestelmän kautta

Olympiakomitean tuottama SUOMISPORT on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu.

SUOMISPORTista löydät sinua kiinnostavat urheilutapahtumat sekä ilmoittaudut niihin nopeasti. Palvelun kautta voit hankkia ja maksaa kilpailulisenssejä, vakuutuksia sekä seurojen jäsenmaksuja ja muita tuotteita.

SuomiSport logo

Ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen

Suomen Pyöräily on siirtynyt lisenssien ja vakuutuksien ostossa SuomiSport järjestelmään.

SuomiSport järjestelmästä on rakennettu integraatiot OP vakuutusten ostamiseen, sekä UCI:n (kansainvälinen pyöräilyn kattojärjestö) tietojärjestelmään jonne rekisteröidään kansainvälisissä kisoissa käyvät urheilijat, tuomarit ja toimihenkilöt.

UCI edellyttää lisenssinumeron eli UCI ID kaikilta niiltä (urheilija tai toimihenkilö), jotka osallistuvat mihin tahansa UCI:n kalenteriin merkittyyn kilpailuun tai tapahtumaan kotimaassa tai ulkomailla. UCI ID luodaan vain kerran, jonka jälkeen se pysyy samana.

Ennen ostoa

 1. Kuulut Suomen Pyöräilyn alaisuudessa toimivaan seuraan
 2. Seurasi on maksanut kyseisen kauden jäsenmaksun
 3. Olet luonut itsellesi SuomiSport tunnuksen

Oston jälkeen

 1. Saat ostovahvistuksen
 2. Sinun tulee toimittaa valokuva, mikäli olet ostanut kansallisen lisenssin tai olet tilannut lisenssikortin. Kuva toimitetaan sähköpostilla lisenssit@pyoraily.fi osoitteeseen
 3. Mikäli olet syöttänyt tietosi oikein, järjestelmä luo automaattisesti UCI ID:n tai uudistaa jo olemassa olevan UCI ID:n
 4. Mikäli tiedoissa on virheitä, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla.

SuomiSport -tukipalvelut

SuomiSport tarjoaa tarkemman ohjeistuksen sekä tarvittavat tukipalvelut lisenssien ostoon.

Siirry SuomiSportin käyttöohjeisiin
Siirry SuomiSportin tukisivustolle