Lisenssimateriaalit

Kilpailu- ja johtaja/huoltajalisenssien hankinta tapahtuu SuomiSport alustalla.

Kansallinen lisenssi kattaa kilpailutoiminnan Suomessa. Elite/kansainvälinen lisenssi ja kuvallinen lisenssikortti vaaditaan ulkomailla ja UCI-kategorisoiduissa kilpailuissa.

Varmista että vakuutuksesi on tarpeeksi kattava mikäli otat lisenssin ilman ryhmävakuutusta. Lisenssin vakuutus on voimassa vuoden alusta tai lisenssin lunastuspäivästä alkaen vuoden loppuun asti. Vakuutus kattaa vakuutetun henkilövahingot seuraavissa tilanteissa:

  • Kilpailuissa
  • Lajille ominaisissa harjoituksissa jotka ovat harjoituksen johtajan valvonnassa
  • Harjoitusohjelman mukaisesti harjoitellessa
  • Koulutus-, liikunta ja valmennusleireillä

 

Kansallinen tuomarilisenssi vaaditaan tuomaritehtävissä toimimiseen. Tuomarilisenssi myönnetään tuomarikokeen suorittaneille, ja lisenssi pysyy voimassa henkilöillä, jotka ovat toimineet tuomarointitehtävissä.

SuomiSport

Olympiakomitean tuottama SUOMISPORT on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu.

SUOMISPORTista löydät sinua kiinnostavat urheilutapahtumat sekä ilmoittaudut niihin nopeasti. Palvelun kautta voit hankkia ja maksaa kilpailulisenssejä, vakuutuksia sekä seurojen jäsenmaksuja ja muita tuotteita.

Ohje SuomiSportin Sporttitilin luomiseen ja sisäänkirjautumiseen löydät Olympiakomitean YouTube-kanavalta.

SuomiSport logo

Ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen

SuomiSport järjestelmästä on rakennettu integraatiot OP vakuutusten ostamiseen, sekä UCI:n (kansainvälinen pyöräilyn kattojärjestö) tietojärjestelmään jonne rekisteröidään kansainvälisissä kisoissa käyvät urheilijat, tuomarit ja toimihenkilöt.

UCI edellyttää lisenssinumeron eli UCI ID kaikilta niiltä (urheilija tai toimihenkilö), jotka osallistuvat mihin tahansa UCI:n kalenteriin merkittyyn kilpailuun tai tapahtumaan kotimaassa tai ulkomailla. UCI ID luodaan vain kerran, jonka jälkeen se pysyy samana.

Ennen ostoa

  1. Kuulut Suomen Pyöräilyn alaisuudessa toimivaan seuraan ja Sinut on kutsuttu seurasi jäseneksi SuomiSportissa
  2. Seurallasi on voimassa oleva SuomiSport maksupalvelusopimus ja seurasi on maksanut kyseisen kauden jäsenmaksun
  3. Olet luonut itsellesi SuomiSport tunnuksen

Seuraathan alla olevaa lisenssin osto-ohjetta huolellisesti koko prosessin ajan. Sinun täytyy suorittaa eri vaiheita riippuen siitä, mihin tarpeisiin tarvitset lisenssin.   

SuomiSport -tukipalvelut

SuomiSport tarjoaa tarkemman ohjeistuksen sekä tarvittavat tukipalvelut lisenssien ostoon.

Siirry SuomiSportin käyttöohjeisiin
Siirry SuomiSportin tukisivustolle

Tuomarilisenssit

Sääntö- ja tuomarivaliokunta kouluttaa kansalliset tuomarit suomessa käytäviin pyräilykilpailuihin.