Gravelpyöräily

Etusivu / Pyöräilylajit / Gravelpyöräily

Gravelpyöräilyn lajiesittely

Gravelpyöräilyssä yhdistyvät maantie- ja maastopyöräilyn parhaat puolet. Gravelpyörät ovat suunniteltu niin, että ne soveltuvat niin hiekkateille, helpoille metsäpoluille kuin asfaltillekin. Pyörät ovat yleensä varustettu leveämmillä renkailla, mikä antaa lisää vakautta epätasaisissa olosuhteissa. Tämä mahdollistaa monipuoliset ajoreitit, aina metsistä ja järvimaisemista aina kaupunkiympäristöön. Gravelpyöräily tarjoaa sekä kokeneille pyöräilijöille että aloittelijoille uudenlaisen tavan nauttia pyöräilystä luonnon helmassa.

Vuodesta 2023 alkaen suomalaiset pyöräilijät ovat saaneet kisata gravelpyöräilyn Suomen mestaruuksista. Tapahtumasarja Nordic Gravel Series on ollut nostamassa gravelpyöräilyä Suomessa uudelle tasolle. Sarja tarjoaa monipuolisen valikoiman kilpailuja eri puolilla Suomea ja Pohjoismaita ja yhdistää lajin harrastajia eri maista. Myös Suomen Pyöräilyn jäsenseurat järjestävät graveltapahtumia ja -kilpailuja eri puolilla Suomea.

Gravelpyöräily on saanut vahvan jalansijan Suomessa, ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Laji mahdollisuuden seikkailuun ja vapauden tunteeseen – voit ajaa kauas asutuilta alueilta ja löytää uusia, kauniita paikkoja. 

Lajin harrastaminen Suomessa

Gravelpyöräilyyn yhdistetään usein yhteisöllisyys ja monet pyöräilijät nauttivatkin yhdessä ajamisesta ja jakavat kokemuksiaan hyvistä reiteistä sosiaalisessa mediassa esimerkiksi Hiekkatiepyöräily – Gravel Grinding Suomi -ryhmässä.