IS Kultainen Kampi

Maantiecup 2023

Maantiecup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2023 Maantiecupissa ajetaan seitsemän osakilpailua seitsemällä eri paikkakunnalla.

Maantiecup kilpapyöräilijöille ja harrastajille

Suomen Pyöräilyn maantiecup on suomalaisten maantiepyöräilijöiden arvostama kansallinen kilpailusarja, joka  järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Maantiecup on suunnattu sekä kilpapyöräilijöille että harrastajille.

Cupin tavoitteena on edistää maantiepyöräilyä Suomessa ja tarjota osallistujille mahdollisuus kilpailla ja kehittää taitojaan turvallisessa ja järjestäytyneessä ympäristössä, sekä kilpailla yksittäisten osakilpailujen voitosta sekä cupin kokonaispisteiden voitosta. Maantiecupissa kilpaillaan suomalaisen maantiepyöräilyn korkeimmalla tasolla. Kilpailuluokat ovat N-Elite ja M-EliteTapahtuman yhteydessä ajetaan myös N/M U19- ja U23-luokat.

Maantiecup naiset - Suomen Pyöraily

Maantiecup

Mukana paikalliset seurat

Maantiecupin järjestää Suomen Pyöräily yhteistyössä paikallisten pyöräilyseurojen kanssa.

Vuonna 2023 osakilpailut järjestetään seitsemän pyöräilyseuran kanssa, jotka kehittävät paikallista pyöräilyn harraste- ja kilpalutoimintaa. Mukana vuoden 2023 osakilpailuiden järjestämisessä ovat Koiviston Isku, Turun urheiluliitto, Tampereen Yritys, Kauhajoen Karhu, Jurvan Voima ja Helsinki Velotour.

Maantiecup-kilpailukalenteri

Vinkki: Nähdäksesi kaikki kalenterin sarakkeet pienemmillä näyttöpäätteillä, skrollaa kalenteria sivuttaissuunnassa.

Päivämäärä Osakilpailu Paikka Seura Järjestäjän sivusto
16.4.2023 Lattomeriajo Pori Koil
22.4.2023 TS Kortteli * Turku TuUL
23.4.2023 Simo Klimscheffskij’n muistoajo * Turku TuUL
14.5.2023 Rosendahl GP Tampere TY
28.5.2023 Kauhajoki maantie Kauhajoki KaKa
4.6.2023 Jurva maantie Jurva JurVo
20.8.2023 Porvoon ajot Porvoo Akilles
26.8.2023 4. Helsinki Velotour Race Espoo HeVe

*TS kortteli ja Simo Klimscheffskin muistoajo on yhteiskilpailu pisteillä, kokonaistulokset lasketaan cupin pisteisiin 1,5 kertaisena.

Säännöt ja pisteiden lasku

Maantiecupiin voivat osallistua ne kuljettajat, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Kuljettajan tulee noudattaa sääntöjä ja käyttää lähdössä enintään niitä välityksiä, jotka ovat suurimmat sallitut kyseisessä luokassa, jossa hän kilpailee lisenssinsä mukaisesti.

Myös ulkomaalaiset ajajat voivat osallistua cup-kilpailuun, ja heidän osakilpailuissa keräämänsä pisteet otetaan huomioon kokonaiskilpailun pisteytyksessä.

Ajoasut Maantiecupissa

Jos urheilija kuuluu oman seuransa lisäksi Suomen Pyöräilylle rekisteröityyn joukkueeseen, tulee urheilijan ajaa joukkueen ajoasulla. Muussa tapauksessa ajoasuna tulee olla seuran virallinen ajoasu. Seuran tai joukkueen ajoasu tulee ilmoittaa liittoon ennen kilpailuja.

Tarkasta seurasi/joukkueesi ajoasu ja mikäli ajoasua ei ole listassa, ilmoita asuasu sivulla olevan lomakkeen kautta. Ajoasu lisätään listaan pikimmiten.

Lisätiedot ja yhteydenotto

Onko sinulla kysyttävää maantiecupista, oletko havainnut virheen pisteidenlaskuissa tai haluatko antaa palautetta kilpailusta? Ota yhteyttä lomakkeella, niin olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Kilpailuvastaava

Ilpo Kyllönen
ilpo.kyllonen@pyoraily.fi

 

Suomisport Logo

Kilpailulisenssi

Kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä.
Katso ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen