IS Kultainen Kampi

Maantiecup 2024

Maantiecup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2024 Maantiecupissa ajetaan seitsemän osakilpailua seitsemällä eri paikkakunnalla.

Maantiecup kilpapyöräilijöille ja harrastajille

Suomen Pyöräilyn maantiecup on suomalaisten maantiepyöräilijöiden arvostama kansallinen kilpailusarja, joka  järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Maantiecup on suunnattu sekä kilpapyöräilijöille että harrastajille.

Cupin tavoitteena on edistää maantiepyöräilyä Suomessa ja tarjota osallistujille mahdollisuus kilpailla ja kehittää taitojaan turvallisessa ja järjestäytyneessä ympäristössä, sekä kilpailla yksittäisten osakilpailujen voitosta sekä cupin kokonaispisteiden voitosta. Maantiecupissa kilpaillaan suomalaisen maantiepyöräilyn korkeimmalla tasolla.

Kilpailuluokkia on kaksi: N-Elite ja M-Elite.

Elite luokkaan voi maantiecup kilpailussa osallistua kaikki U17 ja vanhempien sarjan lisenssikilpailijat. U17 lisenssillä kilpailevien on käytettävä U17 luokan enimmäisvälityksiä (2.2.023N).

Järjestäjä voi halutessaan palkita lisäksi myös kummankin Elite-lähdön parhaan nuoren kilpailija, jonka lisenssin mukainen luokka on U19 ja nuorempi.

Maantiecup naiset - Suomen Pyöraily

Maantiecup

Mukana paikalliset seurat

Maantiecupin järjestää Suomen Pyöräily yhteistyössä paikallisten pyöräilyseurojen kanssa.

Vuonna 2024 osakilpailut järjestetään seitsemän pyöräilyseuran kanssa, jotka kehittävät paikallista pyöräilyn harraste- ja kilpalutoimintaa. Mukana vuoden 2024 osakilpailuiden järjestämisessä ovat Koiviston Isku, Turun urheiluliitto, Tampereen Yritys, Terva ajot,  Jurvan Voima, Jurvan Urheilijat ja Helsinki Velotour.

Maantiecup-kilpailukalenteri

Vinkki: Nähdäksesi kaikki kalenterin sarakkeet pienemmillä näyttöpäätteillä, skrollaa kalenteria sivuttaissuunnassa.

Päivämäärä Osakilpailu Paikka Seura Järjestäjän sivusto
27.4.2024 66. TS-Kortteliajot *) Turku Turun Urheiluliitto turunurheiluliitto.fi
28.4.2024 21. Simo Klimscheffskij’n muistoajo *) Turku Turun Urheiluliitto turunurheiluliitto.fi
11.5.2024 26. Lattomeriajo Pori Koiviston Isku koivistonisku.fi
19.5.2024 44. Rosendahl GP Tampere Tampereen Yritys .tampereenyritys.fi
25.5.2024 Terva-ajot Oulu Terva-ajot ry terva-ajot
7.6.- 9.6.2024 Porvoon etappiajot Porvoo Porvoon Akilles porvoonajot.fi
27.8-28.7.2024 Jurvan etappiajot Jurva Jurvan Voima & Jurvan Urheilijat jurvanvoima.fi
24.8.2024 5. Helsinki Velotour Race Espoo Helsinki Velotour Päivitetään myöhemmin

*) Erillisistä kilpailuista ei anneta cup-pisteitä, vaan kilpailujen yhdistettyjen tulosten perusteella jaetaan etappikilpailun mukaiset cup-pisteet.

Säännöt ja pisteiden lasku

Maantiecupiin voivat osallistua ne kuljettajat, joilla on sääntöjen mukainen voimassa oleva kilpailulisenssi. Kuljettajan tulee noudattaa sääntöjä ja käyttää lähdössä enintään niitä välityksiä, jotka ovat suurimmat sallitut kyseisessä luokassa, jossa hän kilpailee lisenssinsä mukaisesti.

Myös ulkomaalaiset ajajat voivat osallistua cup-kilpailuun, ja heidän osakilpailuissa keräämänsä pisteet otetaan huomioon kokonaiskilpailun pisteytyksessä.

Ajoasut Maantiecupissa

Jos urheilija kuuluu oman seuransa lisäksi Suomen Pyöräilylle rekisteröityyn joukkueeseen, tulee urheilijan ajaa joukkueen ajoasulla. Muussa tapauksessa ajoasuna tulee olla seuran virallinen ajoasu. Seuran tai joukkueen ajoasu tulee ilmoittaa liittoon ennen kilpailuja.

Tarkasta seurasi/joukkueesi ajoasu ja mikäli ajoasua ei ole listassa, ilmoita asuasu sivulla olevan lomakkeen kautta. Ajoasu lisätään listaan pikimmiten.

Lisätiedot ja yhteydenotto

Onko sinulla kysyttävää maantiecupista, oletko havainnut virheen pisteidenlaskuissa tai haluatko antaa palautetta kilpailusta? Ota yhteyttä lomakkeella, niin olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Kilpailuvastaava

Ilpo Kyllönen
0400 963870
ilpo.kyllonwn@gmail.com

 

Suomisport Logo

Kilpailulisenssi

Kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä.
Katso ohje lisenssien ja vakuutuksien ostamiseen