Etusivu / MTB Cup / EVOC MTB avasi vuoden 2023 MTB Marathon Cupin

EVOC MTB avasi vuoden 2023 MTB Marathon Cupin

lauantai 13.5.2023
evoc mtb M-elite podium 2023

EVOC MTB ajettiin upeassa ja kesäisessä säässä lauantaina 13.5. Nurmijärven Rajamäellä. Rajamäki on tunnettu upeista poluistaan, joille mahtuu niin hiekkatiepätkiä, juurakko- ja kivikkojumppaa sekä kiemurtelevia kangaspolujakin. Rajamäen polkujen kovimmat kuskit ovat tänä vuonna täysmatkalla Antti-Jussi Juntunen (ABLOC CT) ja Anne Visuri (CCH).

N-Elite-sarjan voittoon 60 kilometrin MTB Marathon Cup -matkalla ajoi CCH:n Anne Visuri. Naisten sarjan toiseksi ajoi alle minuutin erolla Team EVOCia edustanut Tiia Tulokas ja kolmanneksi podiumille nousi Heidi Onger (IK-32 / Team Toni & Toni).

M-Elite-sarjan voittaja on Euroopassakin tällä kaudella ajanut Antti-Jussi Juntunen (ABLOC CT). Voitto ratkesi kilpailun viime metreillä. A-J sai podiumille seuraa toiseksi ajaneesta Samuel Pökälästä (IBD Cycling) ja kolmanneksi tulleesta GIF:n André Hagasta.

Kuva: Jari Birling

MTB Marathon Cupin ensimmäisessä osakilpailussa ajettiin 30 kilometrin kierros kahteen kertaan eli 60 kilometrin matka. Cup-sarjoja oli naisten ja miesten elite-sarjan lisäksi ikäsarjat MU19, N-40 sekä M-40, M-50 ja M-60. Cup-sarjojen lisäksi tarjolla oli myös 30 kilometrin kilpailu, jossa oli sarjat naisille, miehille sekä U17-miehille. Rajamäellä ajettiin myös Kultainen Kampi cupin nuorten sarjat U11-U17 sekä 4–9-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjat. Kilpailun järjestäjänä toimi Team Evoc (Hyvinkään Pyöräilijät). Kiitokset erinomaisista puitteista ja kisajärjestelyistä!

Kuva: Jari Birling

Katso kaikki tulokset.

MTB Marathon Cup jatkuu kahden viikon päästä Tuusula MTB:ssä.

MTB Marathon Cupin osakilpailut vuonna 2023:

  • 13.5. EVOC MTB, Rajamäki
  • 28.5. Tuusula MTB, Tuusula
  • 4.6. Korkeakangas-MTB, Valkeakoski
  • 17.6. Fenix MTB Marathon Laajavuori, Jyväskylä
  • 1.7. XCM-SM Tahko, Nilsiä
  • 16.7. Cycli MTB, Seinäjoki
  • 10.9. Kempele MTB, Kempele
  • 1.10. Pirkka MTB, Tampere