Etusivu / MTB Cup / XCO:n Suomenmestaruudet jaettiin Valkeakoskella

XCO:n Suomenmestaruudet jaettiin Valkeakoskella

sunnuntai 23.7.2023

Valkeakoskella jännitettiin sunnuntaina 23.7. XCO:n Suomenmestaruuksista kun sateen liukastamalla kilpailureitillä nähtiin huikeita suorituksia ja tiukkoja taisteluita mestaruuksista.

Naisten elite-luokassa kirkkaimman kruunun vei jälleen kerran Sini Alusniemi Jyväskylän Pyöräilijöistä osoittaen vahvuutensa ja ansaiten Suomen mestaruuden. Hopealle sijoittui Kaarina Nurminen (TVC) kolmen minuutin erolla voittajaan ja pronssimitalin vei Noora Kanerva (KorsKa). Kaarina Nurminen nappasi samalla myös U23-mestaruuden.

Naisten U19-luokassa mestariksi ajoi Finley Aspholm Porvoon Akilleksesta. Hopeaa vei Stella Orvola Rokua MTB Teamista ja pronssia Ounaksen Pyörä-poikien Anni Tapio. NU17-luokan voiton vei Anni Pietilä (OTC).

Miesten elite-luokassa Suomenmestaruuden nappasi Niko Heikkilä Ounaksen Pyörä-Pojista. Hän teki vahvan suorituksen ja nousi kirkkaimmalle pallille. Hopealle sijoittui Samuel Pökälä (IBD Cycling) puolentoista minuutin erolla ja pronssille Aksel Rantanen (GIF). Yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Porvoon Akilleksen Antti-Jussi Juntunen jäi kilpailussa neljänneksi. Hänen kisaansa hidasti tekniset ongelmat viidennellä kierroksella.

Niko Heikkilä vei myös miesten U23-luokan mestaruuden. Hopealle tässä luokassa sijoittui Aksel Rantanen (GIF) ja pronssille ajoi Santeri Häkkinen Hyvinkään Pyöräilijöistä.

Myös miesten U19-luokassa nähtiin vauhdikkaita suorituksia, ja kultamitalin vei Petja Teppo GIF:stä. Hopeaa ajoi Niklas Simonen Lahden Pyöräilijöistä ja pronssimitalin sai Viljami Jalonen Korson Kaiusta. NU17-luokassa mestaruuden vei Veli Lampila ProMTB:stä, hopeasijalle ylsi Eino Mutanen (Rajamäen Kehitys) ja pronssia Eero Hongisto (Lappeenrannan Pyöräilijät).

Lisäksi kilpailuissa jaettiin ISM-mitaleita eri luokissa: U11, U13, U15, M-30, N-40, M-40, M-50 ja M-60. U11–U17-luokat ovat osa IS Kultainen Kampi -cupia.

IS Kultainen Kampi

Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille upeista suorituksia kovatasoisissa kilpailuissa!

Katso kaikki kilpailun tulokset.

xco sm 2023

Suuri kiitos onnistuneista kisajärjestelyistä Valkeakosken Maastopyöräseuralle, joka mahdollisti hienon kilpailuviikonlopun!