Etusivu / Kultainen Kampi Cup / XCC:n Suomen mestareiksi Kaarina Nurminen ja Antti-Jussi Juntunen

XCC:n Suomen mestareiksi Kaarina Nurminen ja Antti-Jussi Juntunen

lauantai 22.7.2023

Tänään lauantaina 22.7. Valkeakoskella järjestettiin XCC:n (Cross-country Short Track) Suomenmestaruuskilpailut, joissa nähtiin huikeita urheilusuorituksia ja mestaruustaisteluita. Tapahtuman järjestäjänä toimi VlkMTB (Valkeakosken Maastopyöräiseura ry).

Miesten elite-luokassa voiton vei upeasti Antti-Jussi Juntunen Porvoon Akilleksesta, joka sai pukea suomenmestaruuspaidan ylleen jo kolmatta kertaa tänä vuonna, sillä hän on myös hallitseva maantiepyöräilyn sekä XCM:n miesten eliten mestari. Erittäin lähelle Antti-Jussia pääsi haastajansa Niko Heikkilä (OPP), sillä eroa heidän välillään oli ainoastaan 0.9 sekuntia ja Niko johtikin kilpailua vielä viimeisellä kierroksella. Pronssimitalin tässä tiukassa mitalitaistossa vei GIF:n André Haga.

Myös miesten U23-luokassa nähtiin kovaa kilvanajoa, ja kultaa vei Santeri Häkkinen Hyvinkään Pyöräilijöistä. Hopealle sijoittui CCH:n Anton Skutnabb ja pronssille Juuso Hartikainen OPP:stä. MU19-sarjassa kultamitalin nappasi Valtteri Terhelä KorsKa:sta, hopeaa sai Petja Teppo GIF:stä ja pronssia William Sundkvist Larsmo IF:sta. U17-luokan voittoon ajoi Eino Mutanen (RaKe), hopealle Eero Hongisto (LrPy) ja pronssia otti Veli Lampila (ProMTB).

Naisten elite-luokassa nähtiin myös upeita suorituksia, ja voiton vei niin ikään XCM:n Suomen mestari Kaarina Nurminen (Team Velo Cycling), joka näytti vahvuutensa ja nappasi kultamitalin. Hopeasijalle ylsi Korson Kaiun Noora Kanerva 1,5 minuutin erolla, ja pronssimitalin sai CCH:n Sofia Kansikas. Naiset U19-luokassa mestaruuden vei Stella Orvola Rokua MTB teamista, hopealle ajoi Porvoon Akilleksen Finley Aspholm ja pronssille Anni Tapio OPP:sta. U17-luokan voiton vei Anni Pietilä OTC:sta ja toiseksi ajoi GIF:n Agnes Liljeqvist.

Lisäksi kilpailuissa jaettiin ISM-mitaleita eri luokissa, mukaan lukien U11, U13, U15, M-30, N-40, M-40, M-50 ja M-60. U11-U17-luokkien kilpailut olivat osa IS Kultainen Kampi -cupia, joka on nuorten pyöräilijöiden kilpailusarja eri lajeissa.

IS Kultainen Kampi

Katso kaikki tulokset.

Kilpailut jatkuvat huomenna Valkeakoskella, kun vuorossa on XCO:n SM-mitaleiden jako. Toivotamme onnea kaikille tämän päivän mitalisteille ja menestystä huomisen kilpailuihin!