Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Suomalaismenestystä FNLD GRVL:ssa

Suomalaismenestystä FNLD GRVL:ssa

lauantai 10.6.2023

FNLD GRVL, kansainvälisten huippupyöräilijöiden tähdittämä sorapyöräilytapahtuma ajettiin tänään lauantaina 10.6. Lahden seudun upeilla sorateillä Salpausselällä. Ensimmäistä kertaa järjestettävä gravel-pyöräilytapahtuma on paitsi kovatasoinen gravel-kilpailu, myös tapahtumakokonaisuus, jossa haastetaan gravel-maailman huippukuskit kolmella reitillä. Suomalaisittain kilpailu oli menestys, sillä sekä naisten että miesten 177 kilometrin kilpailun podiumille saatiin suomalaispyöräilijät. Antti-Jussi Juntunen (ABLOC CT) ajoi miesten kilpailun toiseksi ja Tiia Tulokas (Reaktor Stanga Racing) taisteli tiensä naisten kilpailun kolmanneksi.

Miesten 177 kilometrin lähdössä mukana oli lukuisia kansainvälisiä gravel-pyöräilyn huippuja sekä kotimaisia haastajia. Kilpailun voitti latvialainen Tom Skujins (Trek Segafredo) ja kolmanneksi Antti-Jussi Juntusen jälkeen ajoi saksalainen Paul Voss (AUT’SAID). Nopeimmat suomalaismiehet Antti-Jussi Juntusen jälkeen olivat Markus Auvinen (sijoitus 11.) ja Kasper Borremans, joka sijoittui MU19-sarjan ensimmäiseksi ja hienosti miesten sarjan kuudenneksitoista.

Miesten Pro-sarjan kolmen kärki.
Kasper Borremans ajoi miesten U19-sarjan voittoon.

Naisten 177 kilometrin sarjan voiton vei tapahtuman keulakuvanakin puolisonsa Valtteri Bottaksen kanssa toiminut australialainen Tiffany Cromwell. Toiseksi ajoi yhdysvaltalainen Heidi Franz (DNA Pro Cycling) ja kolmanneksi Suomen Tiia Tulokas (Reaktor Stanga Racing). Kymmenen nopeimman joukkoon sijoittui myös kaksi muuta suomalaisnaista: Maisa Tuliniemi (6.) ja Maija Hakala (7.).

Naisten Pro-sarjan voittaja Tiffany Cromwell

Suomalaisia nähtiin myös ikäsarjojen podiumilla: Sanna Paavilainen (N-30, 1.), Maija Hovila (N-40, 2.), Tero Hämeenaho (M-40, 1.), Antti-Pekka Laiho (M-40, 2.), Antti Kuitto (M-40, 3.), Katariina Laakkonen (N-50, 2.) ja Petri Kytö (M-50, 3.).

Mukana ajamassa oli myös tapahtuman Suomeen tuonut formulatähti Valtteri Bottas. Hän sijoittui miesten 77 kilometrin kilpailun kolmanneksi Jani Heikkisen ja Joonas Jämsenin jälkeen. Naisten 77 kilometrin kilpailun voiton ja toisen sijan vei yhdysvaltalaiset Emily Shields ja Katherine Shields, kolmanneksi ajoi Suomen Maija Pentsinen.

Kaiken kaikkiaan tahatumaan oli ilmoittautunut yli 800 pyöräilijää 27 eri maasta.