Etusivu / Yleinen / Ohjeita yleisölle – maantiepyöräilyn SM-kilpailut Espoossa 14.–16.6.

Ohjeita yleisölle – maantiepyöräilyn SM-kilpailut Espoossa 14.–16.6.

perjantai 7.6.2024

Maantiepyöräilykilpailun seuraaminen kisareitin varrella on hieno kokemus ja siksi toivotammekin kaikki tervetulleiksi seuraamaan suomalaista huippypyöräilyä Espoon Lakistoon ja Rinnekodille pe 14.6. – su 16.6. Lakisto Golfin ja Rinnekodin luota lähtevät kilpailureitit kulkevat Espoon ja Nurmijärven kuntien alueella ja ovat yleisöystävällisiä ja kilpailijoille vaativia. Yhteislähtöjen kilpailumatka koostuu 12,8 kilometrin kierroksesta ja 2,7 kilometrin loppukierroksesta. Tämä tekee erityisesti kilpailun seuraamisesta yleisölle mielekästä.

Kilpailuaikataulu

Kilpailujen aikataulu on tiivis. Perjantaina 14.6. kisataan aika-ajomestaruuksista väliaikalähdöillä kaikissa luokissa (N/M elite, U23, U19, masters ja parapyöräilyluokat) klo 16 alkaen. Lauantaina 15.6. taistellaan maantieajon SM-mitaleista sarjoissa: naiset elite, naiset U23, naiset masters ja naiset U19, miehet U19 sekä parapyöräilijät. Naisten elite-, U23- ja masters-luokkien kilpailumatka on 104 kilometriä (8 kierrosta) ja lähtö tapahtuu klo 12. Sunnuntaina 16.6. ratkotaan miesten elite-luokan, alle 23-vuotiaiden, mastereiden ja alle 19-vuotiaiden miesten mestaruudet klo 12 alkaen. Miesten (elite, U23 ja masters) kilpailumatka on 180,2 kilometriä (14 kierrosta) ja U19-miesten matka on 100,4 km.

 • Pe 14.6. klo 16:00 alkaen aika-ajo: kaikki luokat
 • Pe 14.6. noin klo 18:30 aika-ajon palkintojenjako
 • La 15.6. klo 12:00 yhteislähtö: N-Elite/U23/Masters/U19
 • La 15.6. klo 15:20 alkaen yhteislähtö: parapyöräilyluokat
 • La 15.6. noin klo 15:20 palkintojenjako yhteislähtö: N-Elite/U23/Masters/U19
 • La 15.6. noin klo 17:30 palkintojenjako yhteislähtö: parapyöräilyluokat
 • Su 16.6. klo 12 yhteislähtö: M-Elite/U23/U19
 • Su 16.6. noin klo 17 palkintojenjako yhteislähtö: M-Elite/U23/U19

Näet tarkemmat aikataulut kilpailun teknisestä oppaasta.

Saapuminen alueelle ja pysäköinti

Tule omalla pyörällä tai nouse bussiin! Linja 345 ajaa kisapaikalle Helsingin keskustasta Askiston ja Kalajärven kautta. Kisapaikalle on helppo tulla myös omalla autolla. Pysäköintipaikat sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä kilpailukeskuksen takana (mäki ylös). Varsinainen kisakeskus ei ole pysäköintikäytössä. Pysäköintialueelle pääset osoitteesta Rinnekodintie 12, 02980 Espoo teiden Mäenalus ja Nousumäki kautta. Seuraa liikenteenohjausta. Varaudu myös mahdollisiin muutoksiin. 

Parhaat paikat seurata kisaa

Yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan jännittäviä kisoja paikan päälle. Espoon Lakistossa sijaitseva Rinnekoti toimii kilpailujen keskuksena, tarjoten hyvät puitteet sekä kilpailijoille että katsojille. Kilpailun lähtö- ja maalialue sijaitsee kilpailukeskuksen yhteydessä Rinnekodintiellä. Poikkeuksen muodostavat MU19- ja NU19-luokat, joiden maali sijaitsee Skogsbyntien mäen päällä ja parapyöräilyluokat, joiden lähtö tapahtuu turvallisuussyistä Rinnekodin mäen itäpuolelta.

Rinnekodin lähtö- ja maalialueelta löytyy kisapäivinä katsomo, josta käsin kilpailua voi seurata. Etenkin Skogsbyntiellä sijaitseva Rinnekodin mäki on klassikko, joka tarjoaa hienoja hetkiä sekä kilpailijoille että yleisölle ja jonka varrelle kannattaa tulla seuraamaan kilpailun ratkaisuyrityksiä. Rinnekodin mäessä sijaitsee kiinteä huoltoalue, joka on varattu vain kilpailijoiden huoltajille.

Voit myös katsella kilpailua livenä ISTV:n striimissä, jonka linkin julkaisemme ennen kisapäivää. Jälkikäteen kilpailun tallenne tulee katsottavaksi YouTubeen.

Kannustaminen

Tärkeintä kannustamisessa on positiivinen ilmapiiri ja urheilijoiden tsemppaaminen: huuda, hurraa, taputa! Voit ottaa mukaasi soittimia tai ääntä pitäviä esineitä kuten kelloja. Suomen liputkin ovat sallittuja. Kunnon kannustus voi siivittää kilpailijamme huippusuorituksiin! Vaikka kilpailu voi olla jännittävä, muista aina kunnioittaa urheilijoita ja heidän ponnistelujaan riippumatta siitä, miten kilpailu päättyy.

Palvelut yleisölle

Kilpailukeskuksesta löytyy kahvi- ja ruokakoju, josta voi ostaa purtavaa ja juotavaa kilpailijoiden kannustamisen lomassa tai kotiin lähtiessään. Kilpailukeskuksessa sijaitsevan huoltorakennuksen WC-tilat ovat myös yleisön käytettävissä. Kannattaa suosia myös lähialueen yritysten palveluita, kuten kahvilaa Suur-Helsingin Golf Lakistossa.

Kisareitin varrella sijaitseva vuoden 2023 Nurmijärven kesäkahvilaksi valittu Krannin tilan kesäkahvila palvelee SM-kilpailuiden aikana:

 • pe klo 12–18
 • la klo 10–16
 • su klo 12–16 

Kahvila ja tilapuoti sijaitsevat kisareitin varrella osoitteessa Takkulantie 9, 01830 Lepsämä. Kahvilassa on tarjolla monipuolinen valikoima makeita ja suolaisia herkkuja, virvokkeita ja tietenkin kahvia, teetä ja kahvijuomia. Tilapuodista löydät Krannin tilan omien tuotteiden lisäksi runsaan valikoiman lähituottajien herkkuja. Kahvittelun lomassa on kätevä seurata kisaa Krannin tilan suurella piha-alueella. 

Krannin tilan väki toivottaa kisayleisön tervetulleeksi nauttimaan hyvästä ruoasta ja kisatunnelmasta kauniisiin maalaismaisemiin!

I Love Cycling -tutustumiskierros kisareittiin la 15.6.2024

Tule seuraamaan kisoja fillarilla ja pääset itse kokemaan kilpailureitin ja Rinnekodin mäen. Lauantaina 15.6. klo 10.30 kaikki pyöräilyn ystävät pääsevät ajamaan yhden kierroksen SM-kisareittiä. Voit ajaa 12,8 kilometrin pituisen kilpailureitin omaan tahtiisi tai koittaa miltä Rinnekodin mäki tuntuu, kun yrität pysyä isomman joukon kyydissä. Velosport arpoo tutustumiskierrokselle osallistuneiden kesken yllätyspalkintoja.

I Love Cycling - Suomen Pyöräily

Legendaarinen Rinnekodin mäki kutsuu – myös yleisöä! Lämpimästi tervetuloa seuraamaan suomalaisen maantiepyöräilyn ykköstapahtumaa ja kannustamaan urheilijoitamme!

Lue lisää: pyoraily.fi/maantie-sm