Etusivu / Maantie-SM / Tiedote alueen asukkaille maantiepyöräilyn SM-kilpailujen liikennejärjestelyistä

Tiedote alueen asukkaille maantiepyöräilyn SM-kilpailujen liikennejärjestelyistä

torstai 6.6.2024

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajetaan Espoossa 14.–16.kesäkuuta. Kolmipäiväinen suomalaisen pyöräilyn huipputapahtuma kokoaa yhteen maan parhaat maantiepyöräilijät kamppailemaan Suomen mestaruuksista legendaarisilla reiteillä. Lakisto Golfin ja Rinnekodin luota lähtevät kilpailureitit ovat yleisöystävällisiä ja kilpailijoille vaativia. Kilpailukeskus on Rinnekodilla osoitteessa Rinnekodintie 11. Paikalle odotetaan noin 200 kilpailijan lisäksi huoltajia ja taustajoukkoja, kymmeniä talkoolaisia sekä runsaslukuista yleisöä.

Poikkeavat liikennejärjestelyt

Lepsämäjoentie välillä Lakiston Golf – Lepsämäjoentie ylös Kuonomäentielle on suljettu perjantaina 14.6. klo 16.00–19.30 välisenä aikana. Pihaan ajo on sallittu Lakiston Golfin suunnasta. Lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6. sama väli on suljettu klo 12.00–18.00, jolloin pihaan ajo on sallittu Lahnuksentien suunnasta.

Suomen Pyöräily - Maantie SM - Saapuminen ja pysäköinti

Liikenteenohjaus kilpailun aikana

Moottoripyörät pysäyttävät vastaantulevan liikenteen turvallisuussyistä, koska pyöräilijäryhmä voi sisäisen kolarin seurauksena levitä vastaantulevalle kaistalle. Jos sinut pysäytetään, voit lähteä liikkeelle turvallisesti pienen pyöräilijäryhmän ohituksen jälkeen 60 sekuntia odotettuasi. Jos kyseessä on suuri pyöräilijäryhmä, sopiva odotusaika on noin 20 sekuntia, jonka jälkeen voit lähteä liikkeelle.

Kilpailureitillä on kaikissa risteyksissä kiinteä liikenteenohjaus. Noudatathan aina liikenteenohjaajan ohjeita turvallisuuden vuoksi, kiitos. Risteysalueilla liikennenopeus rajoitettu 50 km / h. Jos moottoripyörä tulee autosi taakse pyri lisäämään hieman vauhtia tai aja autosi turvallisesti tien sivuun paikkaan, jossa auto on kokonaan poissa tieltä.

Pyydämme kaikilta alueella asuvilta ja liikkuvilta kärsivällisyyttä sekä erityistä tarkkaavaisuutta liikenteessä kilpailupäivinä. Kilpailun järjestäjä pyrkii kaikin keinoin minimoimaan mahdollisen haitan, jota kilpailu aiheuttaa.  

Reitin varrella asukkaat voivat seurata kilpailua omalta pihalta tai ISTV:n livestreamin kautta. Julkaisemme linkin stramiin osoitteessa: pyoraily.fi/maantie-sm.

Suomen Pyöräily - Maantie SM - Kilpailukeskus

Kilpailuaikataulu

  • Pe 16:00 – 19:00 Aika-ajo: kaikki luokat
  • La 12:00 – 15:30 Yhteislähtö: N-Elite/U23/U19
  • La 15:45 – 18:00 Yhteislähtö: Parapyöräilyluokat
  • Su 12:00 – 17:00 Yhteislähtö: M-Elite/U23/U19

Lisätiedot 

Ennen kilpailua:
Harri Syrjä
p. 0408231675
harri.syrja@pyoraily.fi

Kilpailun aikana:
Tommi Halonen
p. 0458615652

Yhteistyöterveisin,

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen järjestäjät: Cycle Club Helsinki, Idrottsklubben-32 ja Hyvinkään Pyöräilijät