Etusivu / Yleinen / Intti edessä? Hae Puolustusvoimien Urheilukouluun

Intti edessä? Hae Puolustusvoimien Urheilukouluun

torstai 1.2.2024

Suorita varusmiespalvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa Helsingissä.

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattis-ta valmentautumista. Urheilukoulussa on palvellut jo 7500 urheilijaa 61:stä eri lajista vuodesta 1979 alkaen. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet ja riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa. 

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/24-saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 14.10.2024

Valmennus 

Valmennukseen Urheilukoulussa on varattu aikaa kasarmipäivinä 2–8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Lisäksi harjoitteluun on käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosa lajeista osallistuu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan. Myös erilaisilla lajiliittokohtaisilla yhteistyömalleilla voidaan järjestää valmennusta. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana. 

Muita tietoja 

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 347 vrk tai 165 vrk. Heidät koulutetaan aliupseereiksi ja miehistöön tiedustelutehtäviin. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. 

Hakeutuminen 

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilijan lajiliiton tulee olla Suomen Olympiakomitean varsinainen jäsen. Lajissa järjestetään kansainvälistä virallista kilpailutoimintaa nuorten ja/tai yleisen sarjan tasolla ja lajiliitolla on maajoukkuetoimintaa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä pääsykokeissa saatujen tietojen perusteella (haastattelu, psykologiset ja fyysiset testit). 

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. jalkapallo, yleisurheilu, suunnistus, ammunta, moottori- ja vesilajit, judo, paini) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2024 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 9.-10.4.2024

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa internet-sivuilta puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet, aluetoimistoista ja Urheilukoululta. Hakea voi myös sähköisesti. Mikäli asevelvollinen aikoo hakeutua suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa, hänen olisi hyvä tuoda asia esille jo kutsunnoissa, jotta asia voitaisiin huomioida palveluspaikkaa ja palvelukseen astumisaikaa määrättäessä. 

Tiedustelut 
Valmennuspäällikkö 
p. 0299421815 

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti / Urheilukoulu 
PL 6, 00861 Helsinki