Etusivu / Maantiecup / Vuoden 2023 maantiecupin voittajat ratkesivat tänään Espoossa

Vuoden 2023 maantiecupin voittajat ratkesivat tänään Espoossa

lauantai 26.8.2023

Maantiepyöräilyn kansallinen kilpailusarja, maantiecup, on saanut päätöksensä vuoden 2023 osalta. Tämänvuotinen kausi huipentui tänään Espoossa, missä ajettiin jo neljättä kertaa järjestetty Helsinki Velotour Race. Tämän vuoden maantiecupin voittajat ovat selvillä: Naisten Elite-luokassa voiton vei Turun Urheiluliiton Maija Pentsinen, kun taas miesten Elite-luokan voittaja on CCH:n Lauri Pitkänen.

Kausi starttasi jo huhtikuussa, kun Porissa järjestettiin kauden ensimmäinen maantiekilpailu, Lattomeriajo. Kaikkiaan maantiecupissa kilpailtiin seitsemän osakilpailua seitsemällä eri paikkakunnalla. Päätöskilpailu, 4. Helsinki Velotour Race, käytiin Espoon ja Nurmijärven kauniissa maisemissa. Kilpailun tukikohtana toimi Espoon Rinnekoti. Tämän vuoden viimeinen kilpailu keräsi yhteen noin 60 maantiepyöräilijää.

Ennen cupin viimeistä osakilpailua Maija Pentsinen johti naisten kokonaiskilpailua 14 pisteen erolla toisena olleeseen IBD Cyclingin Hanna Joroseen. Voitto ei ollut vielä varma, kun viimeinen kilpailu lähestyi. Lauri Pitkänen puolestaan oli miesten kilpailussa vahvasti johdossa 96 pisteellään, 22 pisteen erolla seuraavana tulevaan Lauri Peräkorpeen (Jurvan Voima).

Taistelu naisten kokonaiskilpailusta oli kova. Maija Pentsinen yllättyi voitostaan: ”Minulle tämä on vasta toinen kilpailukausi, joten en osannut odottaa maantiecupin voittoa. Tämän päivän kilpailu oli tiukka, ja myös kokonaiskilpailun tilanne pysyi jännittävänä loppuun saakka.” Ensi kaudella Maijalla on suunnitelmissa kokeilla siipiään myös ulkomailla. Hän haluaa kannustaa nuoria naisia ja tyttöjä rohkeasti kilpailemisen pariin: ”Parhaiten kisaamista oppii kilpailuissa. Vaikka menestystä ei tulisikaan, jokainen kisa on hyvä treeni!”

Toiseksi naisten kilpailussa sijoittui Hanna Joronen (IBD Cycling), joka jäi voittajasta vain yhden pisteen päähän. Hanna kiitti tiimin tukea ja korosti sen merkitystä menestykselleen. Kolmanneksi naisten kokonaiskilpailussa nousi vasta 17-vuotias Emilia Holmila (Porin Tarmo / Henttala Development Team), vaikka joutuikin jättämään cupin finaalin väliin flunssan vuoksi.

Miesten kokonaiskilpailussa Lauri Pitkänen varmisti voittonsa lisäämällä pisteitä cupin finaalissa. Laurin kausi käynnistyi vasta Turusta, sillä Lattomeriajo jäi välistä perheenlisäyksen syntymän vuoksi. Lauri kertoi kauden sujuneen hyvin perheen, tiimin ja valmentajan tuella. ”Alun perin tavoitteenani ei ollut lähteä hakemaan kokonaiscupin voittoa, mutta kun pisteitä kertyi kauden myötä, cupin voitto alkoi näyttää mahdolliselta. Voitto tuntuu hienolta, mutta se ei olisi onnistunut ilman erinomaista tiimityötä. Meillä CCH:ssa on erinomaisia junnuja ja tavoitteenani on päästä auttamaan tulevaisuudessa heitä menestymään.” Toiseksi miesten kilpailussa sijoittui Lauri Peräkorpi (Jurvan Voima) ja kolmanneksi Anders Bäckman (IBD Cycling).

Kausi 2023 oli täynnä jännitystä ja huippusuorituksia. Lämpimät onnittelut maantiecupin kärkikolmikoille sekä kiitokset kisajärjestäjille sekä kaikille osallistujille!