Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Teppo Polvi viides paralympialaisten aika-ajossa

Teppo Polvi viides paralympialaisten aika-ajossa

tiistai 31.8.2021

Nivalalainen Teppo Polvi sijoittui viidenneksi paralympialaisten käsipyöräilyn H1-luokan aika-ajokisassa. Kisan toinen suomalaisajaja, lohjalainen Harri Sopanen sen sijaan ajoi ulos ja joutui keskeyttämään sekä käymään sairaalassa paikattavana.

Fujin moottoriradalla käyty kilpailu sisälsi pari jyrkkää alamäkeä, joiden päässä oli tiukka mutka. Toinen näistä koitui Sopasen kohtaloksi, kun hän törmäsi kovasta vauhdista tunnelin seinään. Sopanen kävi sairaalassa tarkastettavana ja tikattavana, eikä onneksi vakavampaa loukkaantumista tullut.

Teppo Polvi ajoi maaliin asti, mutta mitalisijat jäivät kauas. Nivalalainen ei ollut erityisen tyytyväinen.

– Parempaa odotin. Oli vähän sellaista tukkoista ajamista käytännössä puolet kisasta, Polvi totesi.

– Tänään oli suoraan sanottuna kylmä keli harjoituksiin verrattuna, vain noin 24 astetta. Uskon, että minulle olisi ollut eduksi, jos olisi kilpailtu kuumassa. Se olisi pehmentänyt kilpakumppaneita, kun taas minä tykkään ja pystyn ajamaan kuumassakin, Polvi pohti.

Rata oli vaikeavammaisten H1-käsipyöräluokan ajajille vaikea, mistä Sopasen ulosajokin kertoo. Polven mukaan oli merkittävä etu, että suomalaiset olivat päässeet ajamaan Jyväskylässä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella simulaattoriversiota radasta.

– Mäkien kovuutta ei olisi ilman sitä tiennyt. Alamäissä tultiin viittäkymppiä ja ylämäissä vauhti hidastui alle neljään, Polvi totesi.

PYÖRÄILY

Miehet

  • H1, käsipyöräilyn aika-ajokilpailu (16,0km): 1) Nicolas Pieter du Preez Etelä-Afrikka 43.49,41, 2) Fabrizio Cornegliani Italia 45.44,56 (+1.55,15), 3) Maxime Hordies Belgia 47.01,23 (+3.11,82), 4) Patrik Jahoda Tshekki 52.56,13 (+9.06,72), 5) Teppo Polvi Suomi 56.29,24 (+12.39,83). Harri Sopanen Suomi keskeytti.