Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Teppo Polvi seitsemäs maantieajossa

Teppo Polvi seitsemäs maantieajossa

keskiviikko 1.9.2021

Nivalalainen Teppo Polvi onnistui mainiosti paralympialaisten käsipyöräilyn yhdistetyssä H1- ja H2-luokkien maantieajossa. Polvi sijoittui seitsemänneksi ja oli oman H1-luokkansa toiseksi paras ajaja. Yhdistetyssä luokassa kärkisijat menivät odotetusti lievempivammaisille H2-luokan ajajille selvällä erolla. Polvi kuitenkin voitti mm. tiistaisen H1-luokan aika-ajokilpailun kultamitalistin, Etelä-Afrikan Nicolas Pieter du Preezin.

Teppo Polvi ajaa paralympialaisten käsipyöräilyn yhdistetyssä maantieajossa.

– Olimme sopineet H1-luokan ajajien kesken, että ajetaan porukassa ensimmäisen kierroksen metsäosuus, joka oli eri reittiä kuin eilisessä aika-ajossa. Kaksi viimeistä kierrosta sitten mentiin omillamme niin kovaa kuin pystyi. Se oli maantiereittienkin mittakaavassa kova reitti, oli kovia alamäkiä ja pitkää ylämäkeä. Kyllä siinä sai rääkätä itseään ihan tosissaan, Polvi sanoi.

Suoritus oli Polvelta hyvä, ja se miestä tyydytti, mutta ajatukset olivat pitkäaikaisen kilpakumppanin, tiistaina aika-ajokisassa tunnelin seinään ajaneen ja sairaalassa tarkkailtavana yön viettäneen Harri Sopasen voinnissa.

– Harrin loukkaantuminen sekoitti pakkaa ja on ollut huonot fiilikset siitä lähtien. Se tässä on päällimmäisenä mielessä edelleen, nivalalainen totesi.

46-vuotiaan Polven ura jatkuu hamaan tulevaisuuteen.

– Mennään näiden kisojen suhteen vuosi kerrallaan, mutta enköhän minä tule pyörällä ajamaan niin kauan kuin elän.

PYÖRÄILY

Miehet

  • H1–H2 , käsipyöräilyn maantieajo (52,8km): 1) Florian Jouanny Ranska (H2) 1.49.36, 2) Luca Mazzone Italia (H2) 1.53.43 (+4.07), 3) Sergio Garrote Munoz Espanja (H2) 1.54.36 (+5.00), 4) Tobias Fankhauser Sveitsi (H2) 2.23.08 (+33.32), 5) Rory Mead Uusi-Seelanti (H2) 2.23.08 (+33.32), 6) Maxime Hordies Belgia (H1) +1 kierros, 7) Teppo Polvi Suomi (H1) +1 kierros, 8) Nicolas Pieter du Preez Etelä-Afrikka (H1) +1 kierros, 9) Phongchai Yanaruedee Thaimaa (H2) +1 kierros. Patrik Jahoda Tshekki ja Fabrizio Cornegliani Italia keskeyttivät.