Etusivu / Yleinen / Tarja Simakkala ajoi hopealle maantiepyöräilyn ikäluokkien maailmanmestaruuskilpailussa

maanantai 11.10.2021

Maantiepyöräilyn ikäluokkien maailmanmestaruudet (2021 UCI Gran Fondo World Championships) ratkottiin viime viikolla jäätävissä olosuhteissa Sarajevon kupeessa Bosnia-Hertsegovinassa.

Keli oli poikkeuksellisen kylmä koko kisaviikon ajan ja viikonlopun yhteislähtökilpailut ajettiin räntäsateessa lämpötilan hipoessa nollaa. Suomalaisosallistujista Tarja Simakkala ajoi hienosti hopealle naisten 60-65 -vuotiaiden sarjassa sekä aika-ajossa että yhteislähtökilpailussa.

”Laitoin kaikki mukana olevat takit ja puserot ylle eikä kuuma tullut missään vaiheessa”, kertoi Tarja Simakkala kilpailun jälkeen.

”Jostain syystä pärjään nousuissa ja lopun noin 30 km oli melkeinpä kokonaan nousua.”

Johan Nordlund (M40-44) iski noin 10 kilometrin ajon jälkeen yksin pääjoukosta irti ja ajoi noin 40 kilometriä soolohatkassa. Harmittava rengasrikko kilpailun loppupuolella pudotti hänet mitalitaistelun ulkopuolella ja hänen loppusijoituksensa oli kuudes.

”Jouduin odottamaan neutraalihuoltoa pitkään ja siihen tuhraantui muutoin hyvin sujunut kilpailu”, kertoi pettynyt Johan kilpailun jälkeen.

Kolmantena suomalaisena kisoissa ajanut Antti Mäkelä ajoi M45-50 sarjassaan sijalle 16.

”Näkyvyys kisan aikana oli vain muutamia kymmeniä metrejä ja vuoristoteitä laskettiin alas parhaimmillaan 75 kilometrin tuntinopeudella”, kommentoi Antti yhdestä uransa haastavimmista kilpailuista.

Lisätietoja: Masterjaoston pj Beni Kauhanen, beni.kauhanen@pyoraily.fi.

Kuvassa hopemitalisti Tarja Simakkala vasemmalla.

Kuvassa Johan Nordlund maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa.