Etusivu / Uutiset / Suomen Pyöräilylle 168 000 euroa OKM:n yleisavustusta

Suomen Pyöräilylle 168 000 euroa OKM:n yleisavustusta

keskiviikko 16.2.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen Pyöräily ry:lle yleisavustusta 168 000 euroa. Suomen Pyöräily ry:n toiminnanjohtaja Jorma Paakkari näkee asian kahdelta kantilta.

– Hieno asia, että saimme taas valtioapupäätöksen, joka mahdollistaa toiminnan jatkamisen suunnitellulla tasolla. Anoimme 175 000 euroa ja saimme 168 000 euroa. Merkillepantavaa tässä on kuitenkin se, että jo toista vuotta peräkkäin valtionapu on laskenut. Viime vuonna saimme 171 500 ja nyt siis 168 000. Tämä alleviivaa sitä muutosta, joka valtionapuihin on tulossa lähivuosina: summat ovat laskevia ja lajien on itse otettava isompaa roolia rahoituksestaan, Paakkari toteaa.

Viime syksyn liittokokouksessa seurat huomioivat valtionavun laskusuunnan muuttamalla jäsenmaksukäytäntöä siten, että pyöräilijät kasvattavat omaa osuuttaan toiminnan rahoituksesta. Aika näyttää kuinka hyvin tämä muutos toimii.

– Tällä hetkellä ilmassa on lieviä merkkejä siitä, että osa seuroista käyttää muutosta jäsenilmoituskikkailuun, jossa osa jäsenistöstä siirretään liittomaksun ulkopuolelle. Tämän toiminnan kärsijänä ei ole liitto, vaan suomalainen pyöräily, jonka mahdollisuudet kehittyä pienevät merkittävästi. Mutta ollaan optimistisia ja uskotaan, että valtaosa seuroista kokee suomalaisen pyöräilyn kehittämisen tärkeäksi, Jorma Paakkari sanoo.

OKM:n uutinen valtionavuista