Etusivu / Yleinen / Suomen Olympiakomitean tehostamistukea pyöräilylle

Suomen Olympiakomitean tehostamistukea pyöräilylle

sunnuntai 10.12.2023

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tehostamistukipäätökset vuodelle 2024. Kaikkiaan huippu-urheilun tehostamistukea jaettiin kesälajeille 4 223 000 euroa, ja asiantuntijatoiminnan tuki mukaan lukien summa kasvaa yli viiteen miljoonaan euroon. Kesälajien poikkeuksellisesti kolmivuotinen olympiadi huipentuu tulevana kesänä Ranskan Pariisissa, jossa järjestetään olympialaiset 26.7.-11.8. ja paralympialaiset 28.8.-8.9.

Parapyöräily

Parapyöräilyn tehostamistuen kokonaissumma on 14 000 euroa ja tuki kohdentuu yksilötukena käsipyöräilijä Teppo Polvelle, joka on jo nimetty Suomen joukkueeseen Pariisin paralympialaisiin sekä paralympiavalmentajatukena Mikko Peltoselle ja valmentajatukena Ari Halmetojalle. Lisäksi tuki kohdentuu testaukseen, terveydenhuollon tukeen sekä Pariisin reittisimulaatioihin.

Pyöräily

Pyöräilyn tehostamistuen kokonaissumma on 18 000 euroa. Tuki kohentuu yksilötukena Anniina Ahtosalolle, Wilma Aintilalle ja Lotta Henttalalle. Tuki kohdentuu urheilijoiden valmentautumiseen ja kilpailutoimintaan liittyviin kuluihin. Lisäksi tuki kohdentuu testaukseen sekä terveydenhuoltoon.

Katso tarkemmat tiedot sekä kaikkien kesälajien tehostamistukipäätökset 5.12.2023.