Etusivu / Yleinen / Gravelpyöräilyn SM-kisat ajetaan Kolilla elokuussa 2024

Gravelpyöräilyn SM-kisat ajetaan Kolilla elokuussa 2024

perjantai 8.12.2023

Vuoden 2024 gravelpyöräilyn SM-kisat ajetaan Kolilla 16.–18. elokuuta. Samalla lanseerataan Sorahiisi, uusi soratiepyöräilyn erikoistapahtuma. Soralla ajetaan viikonlopun jokaisena päivänä ja SM-matkat ovat ohjelmassa lauantaina 17.8.

Kolin ja Lieksan alueella ajettava Sorahiisi on suunniteltu hyödyntämään alueen monipuolisia sorateitä. Tapahtuman johtaja Markku Korhonen korostaa Kolia ja Lieksaa Suomen parhaimpiin kuuluvana sorateiden verkostona. ”Soraa löytyy kaikissa olomuodoissa ja jyrkkyysasteissa, ympärillä on kansallismaisema ja puiden takana liplattaa Pielinen – parempaa ympäristöä gravelille saa hakea”, hän toteaa.

Viikonlopun ohjelmaan kuuluu perjantaina lyhyehkö aika-ajo, lauantaina ohjelmassa on Kolin ja Lieksan alueen sorateitä viidestäkymmenestä yli kolmeensataan kilometriin, ja sunnuntaina keskimittainen segmenttikisa. SM-kilpailureitti on pituudeltaan 150 kilometriä ja se kulkee Kolin alueen vaihtelevissa maastoissa. Jokaisen reitin voi ajaa myös rennolla otteella, mikä tarjoaa mahdollisuuden nauttia alueen kauneudesta ilman kilpailupaineita.

Sorahiisi-tapahtuman verkkosivusto lanseerataan lähiaikoina, ja alkuvuodesta 2024 julkaistaan tarkempi ohjelma sekä alustavat reitit. Järjestäjät, Lullebiegga Gravel ja Kolin Matkailu, ovat tehneet yhteistyötä tuodakseen gravel-pyöräilyn Kolille. Kolin Matkailu vastaa myös tapahtuman majoitusvarauksista.

Kisakuskeille SM-kilpailut ovat näyttöpaikka Belgiassa lokakuun alussa järjestettäviin gravelin MM-kisoihin.

Vuonna 2023 Suomessa ajettiin ensimmäistä kertaa kansallisista mestaruuksista sekä Pohjoismaiden mestaruuksista. Kilpailut ajettiin heinäkuun lopussa Jyväskylässä ja kilpailut järjesti Nordic Gravel Series / cc Breakaway.

Gravelpyöräilyn SM-kilpailut 2023

Kuvassa vuoden 2023 gravelpyöräilyn naisten Suomen mestari Tiia Tulokas (Reaktor Stanga Racing) sekä miesten SM-kärkikolmikko Antti-Jussi Juntunen (Porvoon Akilles), Markus Auvinen (IK-32) ja Lauri Pitkänen (CCH).