Etusivu / Yleinen / Sini Alusniemi ja Samuli Visuri MTB Marathon Cupin voittoon

Sini Alusniemi ja Samuli Visuri MTB Marathon Cupin voittoon

maanantai 9.10.2023

Toukokuussa Nurmijärven Rajamäellä käynnistyneen vuoden 2023 MTB Marathon Cupin finaali Pirkka MTB Marathon ajettiin sunnuntaina 8. lokakuuta Ylöjärven Lamminpäässä. Pirkka MTB:ssä jaettiin viimeset cup-pisteet ja cupin kokonaiskilpailun voittajat saatiin näin ollen selville.

Naisten Pirkka MTB:n voitti Sini Alusniemi (JYPS), joka voitti samalla naisten MTB Marathon Cupin. Alusniemi ja Anne Visuri (CCH) päätyivät tasapisteisiin (400 pistettä), mutta keskinäisten kilpailujen paremmuus ratkaisi cup-voiton Sini Alusniemelle. Naisten cupin toiseksi tuli siis Anne Visuri ja kolmanneksi Henna-Mari Havana (OTC). Lämpimät onnittelut kaikille kolmelle upeasta kaudesta!

Samuli Visuri (CCH) joutui keskeyttämään Pirkka MTB:ssä mutta voitti cupin kokonaiskilpailun 355 pisteellään. Iiro Sairanen (IU) oli Pirkka MTB:ssä neljäs ja sijoittui cupissa toiseksi 240 pisteellään. Cupin kolmonen oli André Haga (GIF), joka ei ollut Pirkka-MTB:ssä mukana. Onnittelut myös miehille hienosti sujuneesta kaudesta!

Miesten Pirkka MTB Marathonin ykkönen oli Jaakko Sillankorva (Akilles), joka jätti loppuratkaisussa Aksel Rantasen (GIF) toiseksi. Kolmantena maaliin ajoi rengasongelmista kärsinyt Joni Savaste (Team EVOC).

Tänä vuonna MTB Marathon Cupissa on mukana rahapalkinnot naisten ja miesten yleisen sarjojen kolmelle parhaalle. Ensimmäisen sijan palkinto oli 500 euroa, toisen sijan 300 euroa ja kolmannen sijan palkinto 200 euroa. Kaikkiaan cupissa ajettiin kahdeksan osakilpailua, kaikki perintekkäitä maastopyörätapahtumia. Ajajan cup-pisteisiin lasketaan tulokset viidestä parhaasta kilpailusta. Kaikki MTB Marathon Cupin vuoden 2023 pisteet ja sijoitukset löydät täältä.

Tampereen Yrityksen järjestämä Pirkka MTB oli jo 18. järjestyksessään. Katso kaikki Pirkka MTB:n tulokset täältä.

Kiitos kaikille MTB Marathon Cupin osakilpailujen järjestäjille sekä aktiivisille osallistujille. Nähdään ensi vuonna taas Suomen parhaiden maastopyörämaratonien parissa!