Etusivu / Yleinen / Rundi Helsinki ajetaan elokuun lopussa

Rundi Helsinki ajetaan elokuun lopussa

torstai 14.4.2022

Pääkaupunkiseudulla on perinteisesti pidetty maantieajo elokuun viimeisenä sunnuntaina ja tämä perinne saa jatkoa. Sunnuntaina 28.8. ajetaan Rundi Helsinki.

Rundista on tarjolla kaksi vaihtoehtoa, satakilsainen ja satamailinen painos. Pidempi reitti kulkee entuudestaan tuttua Velotourin reittiä, mutta on hitusen pidempi. 100 km matka menee samalla reitillä, mutta oikaisee puolivälin tienoilla. Molemmat matkat alkuvat ja päättyvät Helsingin Velodromille.

– Mielestämme maantie kuuluu yhtä lailla betonikinttuisille kuin hieman vähemmän ajaneille. Siksi tarjoamme kaksi eri matkaa, kertoo Rundi Helsingin viestinnästä vastaava Markku Korhonen.

– Molemmille matkoille on tarjolla valikoima nopeusryhmiä, sopiva paikka löytyy jokaiselle.

Rundin ilmoittautuminen on avattu osoitteessa www.rundihelsinki.fi. Myöhemmin keväällä samaan osoitteeseen avataan kattava sivusto ja täsmälliset reittikuvaukset. Nopeimmat ilmoittautujat pääsevät mukaan hintaan 59€, joka on voimassa huhtikuun loppuun. Tämän jälkeen ennakkohinnat ovat 75€ ja 85€. Vielä tapahtumapäivänäkin pääsee mukaan hintaan 100€. Hinnat sisältävät ruoka- ja juomahuollon startissa sekä reitin varrella ja teknisen huollon tien päällä.

Rundi Helsinki on Suomen Pyöräilyn yhteistyötapahtuma ja osallistuminen sisältää myös tapaturmavakuutuksen.

Rundin järjestää Lullebiegga Gravel Oy, joka järjesti viime kesänä Suomen pisimmän gravel-pyöräilyn Hangosta Nuorgamiin.

Rundi Helsinki rohkaisee mukaan myös sellaisia ajajia, jotka eivät välttämättä ole vielä kertaakaan ajaneet sataa kilometriä.

– Teemamme on Elämäni eka satku. Se on monille myyttinen haamuraja ja jokainen maantiekiitäjäkin muistaa milloin on sen ensimmäistä kertaa korkannut. Meidän kanssa ensimmäiselle sataselle voi lähteä turvallisin mielin – autamme jokaista pääsemään perille, tiivistää Markku Korhonen.

Lue lisää:
Rundi Helsinki