Etusivu / Maantiecup / Maantie cup käynnistyy sunnuntaina Porissa

Maantie cup käynnistyy sunnuntaina Porissa

torstai 14.4.2022

Sunnuntaina Porissa ajettava Lattomeriajo käynnistää maantiepyöräilyn Maantie Cupin vuonna 2022. Kaiken kaikkiaan cupissa ajetaan kahdeksan osakilpailua.

Maantie Cup on kansallinen maantiepyöräilyn kilpailusarja. Vuonna 2022 Maantie Cupissa ajetaan kahdeksan osakilpailua seitsemällä eri paikkakunnalla. 

Osakilpailut 2022:

17.4. Lattomeri, Pori

24.4. Simo Klimscheffskijn muistoajo, Turku

22.5. Rosendahl GP, Tampere

9.7. SM Kortteli, Jurva

10.7. Jurva maantie, Jurva

16.–17.7. Syysetapit, Kankaanpää

20.8. Taatila GP, Lieto

27.8. 3. Helsinki Velotour race, Espoo

Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n, Suomen Pyöräily ry:n, Maantie Cupin sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia kilpailumääräyksiä. Maantie Cupissa kilpaillaan N-Elite ja M-Elite -kilpaluokissa. Tapahtumien yhteydessä ajetaan myös N/M 18 ja U23 luokat.

Porin Lattomeri on klassinen kauden avaus

Pori ja Lattomeri ovat perinteisesti avanneet maantiepyöräilyn kilpailukauden Suomessa. Viime vuonna Lattomeri oli koronatilanteen vuoksi vuoden päätöskilpailu, mutta nyt se palaa normaalille paikalleen kilpailukalenterissa.

Miesten kilpailumatka sunnuntaina on n. 113 km ja naisten n. 50 km. Kilpailussa ajetaan myös kategioria 2 ja kateoria 3 -lähdöt. Lattomeri on myös Kultainen Kampi -osakilpailu, jossa ajavat 10-14-vuotiaat nuoret.

Anders Bäckman ja Hanna Joronen cupin parhaat vuonna 2021

Viime vuonna maantiecupin kokonaiskilpailun voitot menivät IBD Cyclingin pyöräilijöille. Miehissä Anders Bäckman vei tiukassa taistelussa voiton ennen Jurvan Voiman Riku Övermarkia ja IK-32:n Markus Auvista

Naisissa IBD Cyclingin Hanna Joronen voitti kokonaiscupin ennen Motion Finlandin Meri Helmeä. IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen oli kolmas.

Lattomeriajojen sivut:

LATTOMERI 2022