Etusivu / Yleinen / Ratapyöräilyn nelipäiväiset SM-kilpailut käytiin Helsingin Velodromilla

Ratapyöräilyn nelipäiväiset SM-kilpailut käytiin Helsingin Velodromilla

sunnuntai 30.7.2023
Ratapyöräilyn SM 2023

Helsingin Velodromi kuhisi jännityksestä kun nelipäiväiset ratapyöräilyn SM-kilpailut käytiin torstaista sunnuntaihin 27.-30.7. Kilpailujen aikana nähtiin maamme parhaiden ratapyöräilijöiden mittelöimistä eri lajeissa ja ikäluokissa, luoden hienoja hetkiä niin kilpailijoille kuin yleisöllekin.

Monipuolista pyöräilytaituruutta ja hienoja taisteluita mitaleista

Kilpailut avattiin torstaina, jolloin Velodromilla nähtiin tiukkoja taisteluita joukkuesprintin, takaa-ajon ja linja-ajon parissa. Perjantaina pyöräilijät mittelöivät aika-ajossa, pisteajossa ja keirinissä.

Lauantaina ajettiin ikäluokkien aika-ajot ja takaa-ajot, vaikka osa päivän kilpailuista jouduttiin sateen vuoksi siirtämään sunnuntaiaamuun. Päivä oli kuitenkin onnistunut ja muun muassa tyttöjen ja poikien U11–U17 ikäluokkien pyöräilijät näyttivät taitonsa radalla.

Sunnuntai huipensi mestaruudet

Sunnuntaina ratkottiin odotettuja mestaruuksia eräajossa sekä mielenkiintoisessa omnium-monilajikilpailussa. Omniumin Suomen mestaruuden miesten elite-luokassa vei ylivoimaisesti GIF:n Severi Savukoski, joka näytti jälleen vahvuutensa. Kaikkiaan Severi nappasi kisoista peräti viisi SM-kultaa. Naisten elite-luokassa puolestaan vahvin oli CCH:n Sini Savolainen, joka hallitsi kilpailua ja vei voiton keirinissä, 500 metrin aika-ajossa ja eräajossa.

Kiitos järjestäjille ja yleisölle

Kilpailujen onnistumisen takana oli Velodrom Finland ry ja kilpailun johtajana toimi Tuomas Turunen. Kiitokset kaikille järjestäjille ja vapaaehtoisille, jotka mahdollistivat kisojen toteutumisen. Aurinkoisella säällä Velodromin katsomoon kertyi lukuisia pyöräilyn ystäviä seuraamaan kilpailuja ja luomaan urheilujuhlan tunnelmaa kannustuksellaan.

Onnittelut kaikille kilpailijoille upeista suorituksista ja mestaruuksista!

Katso kaikki tulokset täältä.

Tutustu ratapyöräilyyn: ratapyoraily.info