Etusivu / Yleinen / Pyöräilykilpailujen tuomarointi

Pyöräilykilpailujen tuomarointi

perjantai 21.4.2023

Kilpailukalenteri

Sääntö- ja tuomarivaliokunta (STV) käsittelee vain riittävän ajoissa ilmoitetut kilpailuhakemukset ja valitsee tai ehdottaa tuomarit kauden isompiin ja tärkeimpiin kilpailuihin.

Virallinen kilpailukalenteri on julkaistava hyvissä ajoin ennen kilpailukauden alkua, ja siihen tulee hyväksyä vain asiallisesti järjestetyt ja laadukkaasti järjestetyt tapahtumat.

Turvallisen ja tasapuolisen kilpailun järjestäminen edellyttää kilpailuorganisaatiolta, eteenkin kilpailun johtajalta, yhteistyökyvykkyyttä ja yhteistyötä kilpailun tuomariston kanssa.

Tapatumien luokittelu

Kuntopyöräilytapahtumat ovat vapaamuotoisempia pyöräilytapahtumia, joissa ei tuomarointia tarvita kilpailun valvomiseen. Järjestäjän on silti huolehdittava kaikkien tapahtumaan osallistuvien turvallisuudesta ja hoidettava lakisääteiset velvollisuudet. Nämä tapahtumat on julkaistava tapahtumakalenterissa.

STV on huolissaan pyöräilytapatumien tulevaisuudesta Suomessa, kun kilpailunjärjestäjien sitoutuminen yhteistyöhön joidenkin tapahtumien kohdalla ei ole riittävällä tasolla ja muitakin velvollisuuksia jää mahdollisesti tästä syystä hoitamatta.

Huomioitavaa pyöräilytapahtumassa

Kun urheilijat ja muut henkilöt osallistuvat pyöräilytapahtumaan, joka ei ole STV:n kilpailuksi hyväksymä tapahtuma, ja jossa ei ole STV:n valitsemaa tuomaristoa paikalla, osallistujien on huomioitava tapahtuman luonne ja varmistettava itse tapahtuman tuvallisuus sekä ymmärrettävä, että tapahtumassa ei valvota kilpailullisen tasapuolisuuden toteutumista.

Tapahtuma ei täytä kilpailun edellytyksiä eikä sitä tule luokitella kilpailuksi, ellei tapahtumaan ole nimetty puolueetonta ja asiantuntevaa tuomaristoa.

STV / Immo Laine