Etusivu / Yleinen / Porvoon Ajot 2023 – Hanna Joronen ja Markus Auvinen voittoon

Porvoon Ajot 2023 – Hanna Joronen ja Markus Auvinen voittoon

maanantai 21.8.2023

Porvoon Ajot, joka on ollut osa suomalaista pyöräilyperinnettä jo vuodesta 1926 asti, järjestettiin tänä vuonna jo 94. kertaa. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa Suomen pyöräilytapahtumien kärjessä ja toimi myös Suomen Pyöräilyn maantiecupin kuudentena osakilpailuna.

Miesten Elite-luokka: Markus Auvinen ajoi voittoon pitkän irtioton päätteeksi

Miesten elite-luokassa voiton vei tänä vuonna Markus Auvinen (IK-32 / Team Larunpyörä Cercélo). Auvinen teki näyttävän irtioton yhdessä Jurvan Voiman Riku Övermarkin kanssa ja varmisti voittonsa loppukirissä. Kolmanneksi sijoittui TWD-Länkenin Oskari Kolehmainen. Miesten kilpailumatka oli 155 kilometriä

Naisten Elite-luokka: Hanna Joronen loisti loppukirissä

Naisten kilpailussa voiton vei Hanna Joronen (IBD Cycling). Hanna osoitti vahvuutensa loppukirissä ja päihitti maalisuoralla hopealle ajaneen Turun Urheiluliiton Maija Pentsisen sekä pronssia ottaneen Continental-Focusin Essi Pelto-Arvon. Neljänneksi samalla ajalla kilpailussa ajoi Reaktor Stanga Racingin Hanna Häkkinen. Naisten kilpailun pituus oli 70 kilometriä ja kilpailun kärjen ajoaika oli alle 2 h (1:54:20).

U19-luokka: Nuoret lupaukset näyttivät osaamisensa

Tulevaisuuden lupauksilta kilpailussa nähtiin hienoja suorituksia. U19-luokassa naisten kilpailussa (70 km) oli mukana kaksi kilpailijaa HDT:n Emilia Holmila ja Elisabet Kapanen, jotka ajoivat hienosti koko lähdön viidenneksi ja kuudenneksi. Nicolas Grönlund (CCH) vei voiton U19-miesten kilpailussa ja toiseksi ajoi samalla ajalla Kasper Borremans (SKB racing/  Cannibal B Victorious). Kolmanneksi nuorissa miehissä ajoi GIF:n Petja Teppo. MU19-luokan kilpailumatka oli sama 155 kilometriä kuin miesten elite-luokassa.

Kaikki Porvoon Ajojen elite- ja U19-luokkien tulokset ovat nähtävissä täällä.

Porvoossa ajettiin myös Kategoria 2 -sarja (92 km), jonka voittajaksi nousi Miko Pirinen (Rajamäen kehitys). Toiseksi ajoi Reaktor Stanga Racingin Petrus Raudasoja ja kolmanneksi Rajamäen kehityksen Eino Mutanen.

Kaikki kuvat: Antero Piekiäinen

Kategoria 2-sarjan tulokset löytyvät täältä.

Maantiecupin finaali lähestyy

Maantiecupin finaali, Helsinki Velotour Race, on edessä jo tulevana lauantaina. Pääkaupunkiseudulla ajettava kilpailu käydään lauantaina 26.8. Ilmoittautuminen on käynnissä. Kuka voittaa viimeisen taiston?

Ennen finaalia maantiecupin kokonaispistetilanteessa naisten kilpailua johtaa TuUlin Maija Pentsinen ja miesten kilpailua CCH:n Lauri Pitkänen. Kokonaispistetilanteen ennen finaalia voi tarkistaa täältä.

Ole Wackströmin muistoajot 2023

Porvoossa ajettiin eilen lauantaina myös Ole Wackströmin muistoajot kolmen lähdön voimin. Miesten elite- ja U19-luokan lähdön voitti Korson Kaikun nuori ajaja Valtteri Terhelä, joka sai nimiinsä Ole Wackströmin muistopalkinnon. Naisten sarjan voittaja oli Essi Pelto-Arvo Continental Focuksesta. Kilpailussa oli mukana myös miesten Kategoria 2 ja 3 -sarjat.

IS Kultainen Kampi

U11, U13, U15 ja U17-luokkien tyttöjen ja poikien kilpailut olivat osa IS Kultainen Kampi -cupia, jonka osalta maantiekilpailut on nyt ajettu. Kattavin edustus nuorten osalta oli U11-sarjan poikien kilpailussa. IS Kultainen Kampi -cup jatkuu myöhemmin syksyllä vielä maastokilpailujen osalta Kempeleessä ja Tampereella sekä cyclocrossin osalta ainakin Espoossa, Tuusulassa ja Helsingissä.

Katso Ole Wackströmin muistoajojen kaikkien sarjojen tulokset.

Kiitokset järjestävälle seuralle Porvoon Akilleen Pyöräilyjaostolle onnistuneesta kisaviikonlopusta. Onnittelu kaikille kisamenestyjille sekä itsensä ylittäjille hienosta kisasta ja uusista kokemuksista!