Etusivu / Yleinen / Porin maantiepyöräilyn superviikonlopussa kilpailtiin SM- ja ISM-mitaleista

Porin maantiepyöräilyn superviikonlopussa kilpailtiin SM- ja ISM-mitaleista

sunnuntai 13.8.2023

Viikonloppuna Porin alueella, tarkemmin sanottuna Pomarkussa, eri ikäiset maantiepyöräilijät kilpailivat SM- ja ISM-mestaruuksista. Perjantaista sunnuntaihin, 11.-13. elokuuta, kolmesataa kisakuskia ottivat mittaa toisistaan monipuolisessa kilpailuohjelmassa.

Joukkueaika-ajon SM-kilpailu 11.8.

Kisaviikonloppu käynnistyi perjantaina joukkueaika-ajon SM-kilpailulla. Kuusi kovatasosita joukkuetta kamppaili mestaruuksista.. Naisten sarjassa Reaktor Stanga Racing voitti maantiepyöräilyn joukkueaika-ajon SM-kultaa, kun taas miehissä Jurvan voima kruunattiin Suomen mestareiksi.

Katso kaikki tulokset

Aika-ajon ISM-kilpailu 12.8.

Lauantaina kilpailtiin maantiepyöräilyn aika-ajon ISM-mitaleista, ja eri ikäluokkien kilpailumatkat vaihtelivat viidestä kilometristä aina 31 kilometriin. Kilpailijoiden keskinopeudet nousivat huimiksi, ja kamppailut mitaleista olivat tiukkoja.

Katso tulokset

Kortteliajon ISM-kilpailu 12.8.

Samana lauantaina Pomarkun keskustassa ajettiin Kortteliajon ISM-kilpailu ikäluokissa U11–U17, tarjoten nuorille kilpailijoille hienon tilaisuuden näyttää taitonsa kaupunkiradalla.

Kortteliajon SM-kilpailu 12.8.

Lauantai-iltana oli Kortteliajon SM-kilpailun vuoro. Naisten lähdössä (N-elite ja NU19) käytiin harvinaisen tasaista kilvanajoa ja ratkaisevat hetket nähtiin vasta maalisuoralla. Maaliviivan ylitti ensimmäisenä CCH:n Heidi Antikainen, joka otti U19-luokan mestaruuden nimiinsä. Toisena, vain renkaanmitan päässä, maaliviivan tavoitti Motion Finlandin / Continental Focusin Essi Pelto-Arvo, joka näin voitti naisten elite-luokan Suomen mestaruuden. Naisten hopeaa vei TuUlin Maija Pentsinen ja pronssia otti Hanna Joronen (IBD Cycling).

Miehissä (M-elite ja MU19) iskuja ja irtiottoja riitti kilpailun alusta saakka. Ratkaisevat liikkeet nähtiin tälläkin kertaa maalisuoralla. Vahvoista kortteliajoistaan tunnettu TWD:n Oskari Kolehmainen kiri hämärtyvässä illassa Pomarkun maaliviivalle ensimmäisenä vieden Suomen mestaruuden nimiinsä. Toiseksi eli SM-hopealle ajoi CCH:n Anton Skutnabb ja pronssia vei saman seuran Lauri Pitkänen. U19-miesten kilpailussa Korson Kaiun Valtteri Terhelä näytti rohkeaa ajoa ja hänet kruunattiinkin U19-luokan Suomen mestariksi.

Maantiepyöräilyn ISM-kilpailut 13.8.

Sunnuntaina maantiepyöräilyn yhteislähtöjen ISM-kilpailut käynnistyivät jo aamulla, kun tytöt ja pojat U11–U15 sekä miesten 70–85-sarjat starttasivat kilpailumatkoilleen. Iltapäivällä vuorossa oli naisten ja miesten U17- sekä 30–65-vuotiaiden luokat. Maantiekilpailun reitti sisälsi kuuden kilometrin gravel-osuuden, johon sijoittui kilpailureitin ainoa kovempi nousu.

Lasten ja nuorten kilpailut osana IS Kultainen Kampi -cupia

Lasten ja nuorten U11–U17-ikäluokkien kilpailut olivat osa IS Kultainen Kampi -cupia, jossa nuoret kuljettajat ottavat mittaa toisistaan eri lajeissa.

Kiitokset järjestäjille ja onnittelut osallistujille

Tapahtuman onnistuminen ei olisi ollut mahdollista ilman järjestäjäseuran Porin Tarmo panosta ja hyviä kisajärjestelyjä. Kiitos kaikille osallistujille, mitalisteille ja tukijoille, jotka loivat unohtumattoman maantiepyöräilyn superviikonlopun. Onnittelut kaikille SM ja ISM-mitalisteille sekä osallistujille, jotka ylittivät itsensä ja maaliviivan!