Etusivu / Yleinen / Pasi ja Janne Hämäläisen opintostipendi Ursula Lindénille sekä Jaakko Sillankorvalle

Pasi ja Janne Hämäläisen opintostipendi Ursula Lindénille sekä Jaakko Sillankorvalle

torstai 23.11.2023
Ursula Linden 2023

Pasi ja Janne Hämäläisen maantiepyöräilijän opintostipendi on myönnetty Ursula Lindénille sekä Jaakko Sillankorvalle.

Pasi ja Janne Hämäläisen stipendiä on jaettu Sammon urheilulukiossa vuodesta 2006 alkaen. Ensimmäinen pyöräilyyn suunnattu stipendi jaettiin vuonna 2021. Tänä vuonna stipendit myönnettiin ansioituneille nuorille, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellista sitoutumistaan sekä opintoihin että urheiluun. Vuonna 2023 1000 euron opintostipendi myönnetään Ursula Lindénille.

Team Baloise Ladies WB teamia sekä Suomessa Henttala Development Teamia (Porin Tarmo) edustava Lindén on kehittynyt viimeisinä vuosina kovaa vauhtia Suomen naispyöräilijöiden huippua kohti. Määrätietoinen työ opiskelun ja urheilun parissa on tuottanut menestystä ja urheilijalla on selkeät tavoitteet pyöräilyn ja opintojen suhteen.

2023 vuodelle valintakomitea päätti jakaa myös toisen pienemmän stipendin. Valinta kohdistui Jaakko Sillankorvaan, jolle myönnetään 500 euron stipendi opintojen sekä urheilun menestyksekkäästä yhdistämisestä. Stipendin valintatoimikunta sekä Suomen Pyöräily onnittelee Lindéniä ja Sillankorvaa sekä toivottaa menestystä tuleville kausille kaikille hakijoille.

Stipendistä

Opintostipendi myönnetään suomalaiselle alle 25-vuotiaalle urheilijalle, jonka päälajina on maantiepyöräily. Stipendi myönnetään urheilijalle, joka menestyksekkäästi yhdistää opiskelun ja kansainvälisen huipun tavoittelun. Stipendiä voivat hakea Suomen pyöräily ry:n jäsenseurat, tai niitä edustavat urheilijat. Edelliset Stipendin saajat ovat Jaakko Sillankorva (2021) ja Ukko Peltonen (2022). Stipendi tulee taas jakoon vuonna 2024.