Etusivu / Yleinen / Cyclocrossin vuoden 2024 SM-kilpailut ajettiin tänään Helsingissä

Cyclocrossin vuoden 2024 SM-kilpailut ajettiin tänään Helsingissä

lauantai 18.11.2023
CXSM-2024

Jenni Korhonen ja Aksel Rantanen ajoivat tänään elite-luokkien Cyclocrossin Suomen mestareiksi Helsingin Kivikossa.

Helsingin Kivikossa ajetuissa vuoden 2024 Cyclocrossin Suomen mestaruuskilpailuissa kruunattiin uudet cx-mestarit. Cycle Club Helsinki (CCH) järjesti onnistuneet kilpailut, ja päivä tarjosi kilpailijoille talviset olosuhteet kevyen lumiharson ja pienten pakkaslukemien myötä.

Kilpailupäivä alkoi varhain klo 9.20 ensimmäisen lähdön ryhmittäytymisellä. Kaikkiaan lähtöjä oli neljä ja ajetut luokat olivat U17 naiset, U17 miehet, U19 miehet, naiset 40, miehet 40, miehet 50 sekä naisten ja miesten elite-luokat. Viimeinen palkintojenjako suoritettiin juuri ennen hämärän laskeutumista Kivikkoon.

Kivikon laskettelurinteen nousut ja lumilautailun half-pipen ylitykset toivat oman haasteensa kilpailuun. Pakkaslukemien ansioista yleensä mutaisena nähty ja koettu rata pysyi kovapohjaisena ja nopeana. Hiekkatieosuudet tarjosivat kilpailijoille hetken palautumismahdollisuuden kierrosten välillä.

Tulokset

U17 Tytöt

 1. Lotte Borremans, RaKe
 2. Mette Borremans, RaKe
 3. Katja Kornijenko, CCH

U17 Pojat

 1. Elias Eskelinen, RaKe
 2. Eino Mutanen, RaKe
 3. Kasperi Nieminen, IU

U19 Miehet

 1. Kasper Borremans, SKBR/Cannibal B Victorious
 2. Miko Pirinen, RaKe
 3. Lauri Kairikko, RaKe

N40

 1. Riikka Rusanen, JäPy
 2. Camilla Schröder, PVCC
 3. Suvi Perälä, KorsKa

M40

 1. Kimmo Kananen, IBD
 2. Pekka Nieminen, IU
 3. Jens Dahlman, SKBR

M50

 1. Samuli Visuri, CCH
 2. Jari Heinikainen, LaPy
 3. Kimmo Hauskaviita, IK-32

Naiset Elite

 1. Jenni Korhonen, LaPy
 2. Hanna Häkkinen, RSR
 3. Astrid Snäll, TuUL

Miehet Elite

 1. Aksel Rantanen, GIF
 2. Jaakko Sillankorva, Akilles
 3. Aku Koivistoinen, CCH

Onnittelut kaikille SM-mitalisteille sekä Suomen mestareille eri luokissa!

Naisten elite-luokan tuore mestari Jenni Korhonen (LaPy) kommentoi, että kisan ratkaisi tänään sujuva ajo teknisillä osuuksilla ja hyväkuntoinen kilpailurata. Miesten eliten tuore Suomen mestari Aksel Rantanen (GIF) piti Kivikon kovapohjaisesta radasta kovasti ja totesi, että loppuun saakka sai ajaa kovaa, jotta kilpakumppanit jäivät taakse.

Cyclocrossin kansalliset mestaruuskilpailut ajetaan maailmalla perinteisesti tammikuussa, mutta koska meillä Suomessa olosuhteet eivät silloin usein ole pyöräilyyn parhaat mahdolliset, on suomenmestaruuksista meillä ajettu jo useana vuonna edeltävänä syksynä. Siksi marraskuussa 2023 ajetut mestaruuskilpailut ovat vuoden 2024 kisat.

Huomenna samalla Kivikon radalla järjestetään Suomen Pyöräilyn Cyclocross Cupin neljäs ja viimeinen osakilpailu. Kaikki pyöräilyfanit ovat tervetulleita kannustamaan kuskeja radan varteen! Kiitokset jo tässä vaiheessa CCH:lle hyvistä kisajärjestelyistä!