Etusivu / Uutiset / La 15.2.2020 Saariselällä Fatbike-pyöräilyn Suomen mestaruudet

La 15.2.2020 Saariselällä Fatbike-pyöräilyn Suomen mestaruudet

torstai 13.2.2020

Kauden toiset pyöräilyn Suomen mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Inarissa Saariselällä. Lajina on Fatbike-pyöräilyn Suomen mestaruudet. Ruuhka-Suomen kärvistellessä lumettomuudesta, on Saariselällä lunta on yli metri ja tarjolla eeppinen  n. 45 kilometrin mittainen moottorikelkalla lanattu kilpailukierros UKK-kansallispuistossa.

Ennakkoilmoittautuneiden joukossa ovat mm. molemmat puolustavat Suomen mestarit, Team Donna Agilen Leena Kouva ja Oulu Triathlon & Cyclingin Juha Kangaskokko. Kangaskokolle haastetta tarjoaa parikymmentä vuotta nuorempi Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä, joka voitti joulukuussa cyclo-crossin miesten Suomen mestaruuden.

Haastattelimme ennen kilpailua ratamestari Reima Idströmiä

Miten järjestäjänä kuvaisit kilpailupaikkaa?

Kisakeskuksena toimii Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitseva Auroratupa, joka tarjoaa kyllä upean ympäristön tapahtuman järjestämiseen. Osallistujien pitää valmistautua jättämään auto noin kilometrin päähän lähtöalueesta Saariselän kylän parkkipaikoille. Saariselkä alueena tarjoaa loistavat mahdollisuudet läskipyöräilytapahtuman järjestämiseen. Meiltä löytyy runsaasti sopivan loivapiirteistä maastoa, mikä tekee talvipoluista ajettavia. Saariselällä on tänä talvena kehitetty talvipolkuverkostoa alueen yrittäjien yhteistyönä, mikä on osaltaan myös parantanut alueen talvipyöräilymahdollisuuksia.

Onko radalla suuria korkeuseroja (näitä varmaan kauhulla odotetaan)?

Radalla on kohtalaisen paljon korkeuseroja, joskaan ei mitään Saariselkä MTB Stagesin reitteihin verrattavia nousuja. Nousut ovat luonteeltaan pitkiä ja loivia.

Kuinka pitkä kierros/reitti?

Jouduimme odottamaan reitin julkaisemista aika viime hetkiin asti. Tavoitteena oli saada yksi noin 45-50km kierros. Etelä-Suomen talveen tottuneille voi olla erikoinen ajatus, että meillä haasteita aiheuttaa liika lumi. Meillä on täällä Saariselällä ennätyksellisen paljon lunta. Saariselän kylällä lunta on noin metri, ja maastossa lunta on monissa paikoissa reilusti enemmän. Lisäksi haasteena ovat olleet myrskytuulet, jotka tuiskuttaa reitit hetkessä umpeen.

Miten rata avataan/tampataan/kunnostetaan?

Reitteinä käytetään Saariselkä – Kiilopää alueen huolletun talvipolkuverkoston reittejä. Reitit huolletaan moottorikelkalla ja talvipolkujen auraamiseen tarkoitetulla lanalla. Reitit ovat siis koko matkalta kohtalaisen kapeaa lanattua talvipolkua.

Rengassuositus? (Min 3.8″ säännöissä, nastat sallittu)

Tähän voisi sanoa, että mitä leveämpi ja pehmeämpi, sitä parempi. Täällä on todellakin lumista ja vaikka reittejä huolletaan kelkalla, niin kivikoviksi niitä ei todellakaan saada. Eli kannattaa varautua leveällä renkaalla, joka toimii hyvin lumisessa olosuhteessa. Rengaspaineet täytyy pitää todella matalina, ja nastoista ei ole mitään hyötyä.

Onko kilpailuun tarjolla vuokrapyöriä?

Vuokrapyöriä kannattaa kysyä esimerkiksi Saariselän Keskusvaraamolta tai Ski Saariselältä.

Erityisesti kisoihin suunnattuja majoituspaketteja?

Huoneistot ja mökit

Saariselän Keskusvaraamo
keskusvaraamo@saariselka.com

Hotellihuoneet

Santa’s Hotel Tunturi (aivan kisakeskuksen vieressä)
saariselka@santashotels.fi

Lue lisää

Tapahtumasivustolta Saariselkä MTB
Tapahtumasivulta Facebookista
Fillarifoorumilt