Etusivu / Uutiset / Kesälajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun 28.2.2020 mennessä

Kesälajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun 28.2.2020 mennessä

torstai 13.2.2020

Kesälajien haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä.

Urheilukoulun IV/20 saapumiserän haku päättyy 28.2.2020. Pääsykokeet järjestämme Santahaminassa 30.3-1.4.2020 (varapäivä 7.4.2020). Valinnat julkaisemme viikolla 20 ja varusmiespalvelus valituilla alkaa 12.10.2020.

Ohessa tiedote ko. saapumiserän hakuun liittyen. Toivottavasti välitätte sen Teillä valmennuksesta ja tiedotuksesta vastaaville henkilöille.

Terveisin
Valmennuspäällikkö
Jari Karinkanta
029 942 1815

Varusmiespalvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa Helsingissä

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6800 urheilijaa 59:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/20 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 12.10.2020.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. jalkapallo, vesilajit, moottoriurheilu, yleisurheilu, suunnistus, ampumaurheilu) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2020 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 30.3.-1.4.2020.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Puolustusvoimien Urheilukoululta sekä nyt voi hakea myös sähköisesti Puolustusvoimien verkkopalvelusta.

Tiedustelut
Valmennuspäällikkö
029 942 1815

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu
PL 6, 00861 Helsinki