Etusivu / E-pyöräily / Kasper Borremans ajoi historiallista MM-pronssia e-pyöräilyssä

Kasper Borremans ajoi historiallista MM-pronssia e-pyöräilyssä

lauantai 26.10.2024
Kasper Borremans toi Suomelle historiallista MM-pronssia e-pyöräilyssä

18-vuotias Kasper Borremans ajoi Abu Dhabissa järjestetyissä e-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuissa pronssia lauantaina 26. lokakuuta. Tämä suomalaispyöräilijän historiallinen saavutus oli kovan työn ja huipputason suorituksen tulos. Borremans nousi viimeisen etapin huikealla ajollaan viidenneltä sijalta kolmanneksi, varmistaen näin MM-pronssin ja paikan maailman pyöräilyeliitissä.

UCI Cycling Esports World Championships -kilpailun finaali käytiin MyWhoosh-alustalla kolmen kilpailun sarjana, jossa pisteitä jaettiin sprinttien, kierrosten ja nousujen perusteella. Borremans lähti finaalin viimeiselle etapille sijalta viisi, mutta onnistui ajamaan tiukassa kilpailussa toiseksi ja varmistamaan kokonaispisteissä MM-mitalisijan. Kilpailun voitti Saksan Jason Osborne ja hopeaa nappasi Belgian Lionel Vujasin.

Näin Borremans itse kommentoi kisan jälkeen: ”Kisa oli rankka ja nyt olen väsynyt. On hienoa olla kisaamassa näin upeissa puitteissa,” Borremans totesi suorituksensa jälkeen. ”Minulla ei ollut varsinaista taktiikkaa – seurasin vain kovia kuskeja ja katsoin, mitä tapahtuu.”

Borremansin ennakkoluuloton ja nousujohteinen suoritus osoittaa nuoren suomalaispyöräilijän potentiaalin, ja hänen historiallinen pronssinsa jää Suomen pyöräilyn historiaan ikimuistoisena saavutuksena.

Suuret onnittelut Kasper sekä suomalainen pyöräily!

Kilpailun tallenteen voi katsoa YouTubessa.