Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Jenny Ek ja Teppo Laurio edustavat Suomea e-pyöräilyn MM-kilpailuissa

Jenny Ek ja Teppo Laurio edustavat Suomea e-pyöräilyn MM-kilpailuissa

tiistai 14.2.2023

UCI järjestää yhteistyössä Zwiftin kanssa e-pyöräilyn MM-kilpailut 18.2.2023. Suomi on saanut kilpailuihin miesten sekä naisten sarjoihin yhdet suorat edustuspaikat ja edustajiksi on valittu Jenny Ek (Larsmo IF) ja Teppo Laurio(Jurvan voima). Molemmat urheilijat ovat pärjänneet kansainvälisestikin hyvin e-pyöräilyssä ja heillä on mahdollisuuksia menestykseen MM-kilpailuissa.

Kilpailu on kolmen kilpailun eliminaattori-formaatti, jossa 100 kilpailijaa starttaa ensimmäiseen kilpailuun, joista 30 parasta jatkaa toisessa kilpailussa. Toisen kilpailun kymmenen parasta pääsee finaalilähtöön. Kilpailussa testataan monipuolisesti erilaisia kilpapyöräilyssä vaadittavia ominaisuuksia. Kilpailijoihin on webcam-yhteys kilpailun ajan. Maailmanmestaruuskilpailua voi seurata launtaina 18.2. klo 20–23.40 livenä YouTubessa

Kuva: Jenny Ek

Pietarsaarelainen Jenny Ek kertoo, että hänelle on on suuri kunnia edustaa Suomea UCI:n e-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuissa. “Monet vastustajista ovat tuttuja muista kisoista ja muutama heistä ovat joukkuetovereitani. Kilpailu tulee olemaan erittäin korkeatasoista. Monella maalla on kokonaiset maajoukkueet edustettuna, joten tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, miten muut taktikoivat. Lähtökohtana on kuitenkin ajaa täysillä, pitää hauskaa ja oppia kokemuksesta.”

Kuva. Teppo Laurio

Kuopiolainen Teppo Laurio kertoo, että haastavin osuus e-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautumisessa on rauhoittuminen. “Radat on testattu ja todettu itselle ihan hyvin toimiviksi. Ennen kilpailua tulee vielä käydä läpi kaikki mahdolliset skenaariot ja kuinka erilaisiin tilanteisiin tulee reagoida. Zwift Racing -liigan päätöskisa tiistaina toimii hyvänä viimeisenä herättelynä MM-kilpailua varten. Treenaaminen on kuitenkin jo tehty ja nyt vain odotetaan!”