Etusivu / Uutiset / Hiihtohaaste kerää kestävyysurheilun ystävät Lahteen

Hiihtohaaste kerää kestävyysurheilun ystävät Lahteen

perjantai 10.2.2023

Hiihtohaaste on viestikilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Hiihtohaaste järjestetään Lahden Urheilukeskuksessa tiistaina 14.2.2023 ja mukana on 39 joukkuetta. 

Hiihtohaasteen taustalla on pyöräilyseura Finska Kompaniet, joka järjestää tapahtuman yhdessä Lahden Hiihtoseuran ja The Home of Sportsin kanssa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma sai alkunsa pyöräilijöiden ja triathlonistien kilpailuhenkisyydestä. 

– Finska Kompaniet haastoi jokunen vuosi sitten triathlonseurat pyöräilyssä aika-ajoviestiin. Heitin sivulauseessa meidän porukallemme, että pitäisiköhän meidän haastaa samat joukkueet talvella hiihtoon. Siitä homma lähti, tapahtuman järjestäjä Tommi Kajasoja sanoo.

Tapahtumapaikan suhteen järjestäjät näkivät vain yhden vaihtoehdon; Lahden legendaarinen urheilukeskus ja maailmancupin latu. Mukana on tänä vuonna huimat 39 joukkuetta, jotka jakautuvat Hit Hard-, Have Fun- ja Firmasarja-joukkueisiin. Hiihtohaaste on samalla myös hyväntekeväisyystapahtuma, sillä tapahtuman tuotot ohjataan Lahden Hiihtoseuran junioritoimintaan.

– Tapahtuma herättää kovasti kiinnostusta kestävyysliikuntaporukoissa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimiva Electrofit tuo Lahteen 10 joukkuetta. Mukana on myös entisiä arvokisahiihtäjiä, joten taso kilpasarjassa on taatusti kova, Tommi Kajasoja toteaa.

Hiihtohaaste Lahden hiihtostadionilla 14.2.2023 klo 18.30 alkaen. Matkana 4 x 4,5 km (maailmancupin reitti).

Lisätiedot: 

Tommi Kajasoja, 046 851 5963

Anna-Kaisa Packalen, 050 353 2390

Lähde: Hiihtohaasteen järjestäjätahon tiedote 10.2.2023