Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Anniina Ahtosalo Suomen edustajaksi Pariisin olympialaisiin maantiepyöräilyssä

Anniina Ahtosalo Suomen edustajaksi Pariisin olympialaisiin maantiepyöräilyssä

tiistai 28.5.2024
Anniina Ahtosalo - Suomen Pyöräily

Suomen Olympiakomitean hallitus on vahvistanut huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku) on valittu Suomen olympiamaajoukkueeseen. Porin Tarmoa edustava Lotta Henttala valittiin varaedustajaksi. Maantiepyöräilyssä Suomella oli kaksi valintakelpoista, erinomaista urheilijaa, mutta käytössä vain yksi maapaikka naisten aika-ajoon ja maantieajoon.

– Meillä on nyt useammassa lajissa harvinainen positiivinen tilanne, että hyviä, valintakelpoisia urheilijoita on enemmän kuin paikkoja. Nyt valittu Anniina Ahtosalo on osoittanut nousujohteista kuntoa läpi kauden ja hän on myös maantiepyöräilyn maailmanrankingissa korkeimmalle sijoittunut suomalainen. Ahtosalon lähin suomalaishaastaja on Lotta Henttala, joten hänen valintansa varaedustajaksi oli perusteltua, joukkueen johtaja Leena Paavolainen sanoo.

33:nnet kesäolympialaiset kilpaillaan Ranskassa, Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta 2024. Kaikkiaan olympialaisiin on valittu nyt 21 suomalaisurheilijaa. Naisten maantiepyöräilyn aika-ajo ajetaan lauantaina 27.7. ja maantieajo sunnuntaina 4.8. Olympialaisiin lähtee kaksi taustatiimiä: yksi aika-ajoon ja toinen maantieajoon. Tällä ratkaisulla varmistetaan, että urheilijamme saa molempiin kilpailuihin 100 % valmistautuneen tukiryhmän tuekseen. ”Tavoitteena on, että taustatiimin kanssa saamme mahdollistettua puolestamme urheilijalle parhaat mahdolliset edellytykset urheilla kilpailuissa.” kertoo Suomen Pyöräilyn Huippupyöräily-yksikön puheenjohtaja Mika Simola.

Onnittelut Anniinalle valinnasta ja kaikkea hyvää olympialaisiin valmistautumiseen!