Etusivu / Yleinen / Yläkoululeirien haku on avoinna

Yläkoululeirien haku on avoinna

maanantai 3.4.2023

Suomen Pyöräilyn maajoukkuepolun alku, yläkoululeirit, järjestetään lukukaudella 2023/2024 Pajulahden Urheiluopistolla ja Santasportin Urheiluopistolla Rovaniemellä.

Pajulahdessa on kestävyyslajien (maantie, maasto, rata) lisäksi nopeus- ja taitolajien yläkoululeiritys. Rovaniemellä pääpaino on kestävyyslajeissa, mutta nopeus- ja taitolajien urheilijat ovat tervetulleita myös Rovaniemelle.

Haku yläkoululeirityksiin on avoinna 30.4.2023 asti ja hakeminen tapahtuu urheiluopistojen kautta. Päivitys 14.8. Haku Pajulahteen on yhä avoinna.

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat Suomen Olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumistansa sekä tukea urheilijoiden opiskelua.  

Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä urheiluopistojen valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Asenne ja motivaatio kehittyä urheilijana ovat kriteerit, joiden mukaan pyöräilijät valitaan leirille. Lukuvuoden aikana järjestetään neljä leiriviikkoa molemmilla urheiluopistoilla. 

Rovaniemellä Santasportilla kestävyyslajit (maasto, cx & maantie) harjoittelevat monipuolisesti lajitaitoja loistavissa harjoitusolosuhteissa ja -maastoissa. Santasportin olosuhteet tarjoavat mahdollisuuden yhdistää lajinomaisen harjoittelun ja yleistaitoharjoittelun opiskelun ohessa. 

Pajulahdessa yläkoululeireillä samassa harjoitusryhmässä harjoittelevat kestävyyslajien (maasto, cx & maantie) lisäksi nopeus- ja taitolajien (BMX, DH, ratapyöräily) urheilijat. Harjoittelussa huomioidaan urheilijoiden lajinomaisia vaatimuksia yhdistäen ne yhteiseen yleistaitoharjoitteluun.   

Kaikilla leiriviikoilla noudatetaan Suomen Pyöräilyn valmennuslinjoja yleisliikuntataitojen, lajinomaisten kilpailutaitojen ja lajinomaisten fyysisten ominaisuuksien harjoittelussa. Leirien painopisteet ovat harjoittelun lisäksi elämäntaitojen kehittämisessä, koulussa ja opiskelussa, sekä nuoren urheilijan hyvän päivän muodostumisessa.

Lisätietoja yläkoululeirityksistä ja Suomen Pyöräilyn maajoukkuepolusta valmennuspäällikkö Mika Simolalta mika.simola@pyoraily.fi