Etusivu / Maantiecup / Vuoden 2024 maantiecupin ohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 maantiecupin ohjelma on julkaistu

perjantai 19.1.2024

Vuoden 2024 maantiecupin aikataulu ja osakilpailut on julkaistu. Tulevalla kaudella kilpailuja ajetaan seitsemällä eri paikkakunnalla, joka tarjoaa pyöräilijöille mahdollisuuden kilpailla monipuolisissa ympäristöissä. Katso maantiecupin kalenteri maantiecupin viralliselta sivulta.

  • 21.4. Lattomeriajo, Pori, Koiviston Isku
  • 27.4. TS Kortteli, Turku, Turun Urheiluliitto
  • 28.4. Simo Klimscheffskij’n muistoajo, Turku, Turun Urheiluliitto
  • 19.5. Rosendahl GP, Tampere, Tampereen Yritys
  • 25.5. Terva-ajot, Oulu, Terva-ajot ry
  • 7.6.–9.6. Porvoon etappiajot, Porvoo, Porvoon Akilles
  • 27.7.–28.7. Jurvan etappiajot, Jurva, Jurvan Voima & Jurvan Urheilijat 
  • 24.8. Helsinki Velotour Race, Espoo, Helsinki Velotour 

Muutokset kalenteriin ovat mahdollisia.

Kilpailukalenterissa nähdään useita perinteisiä maantiekilpailuja ja tänä vuonna peräti kahdet eri etappiajot, kun Porvoon ajot laajenevat kolmipäiväisiksi Porvoon etappiajoiksi kesäkuussa. Heinäkuun lopussa puolestaan Jurvassa päästään nauttimaan kaksipäiväisistä etappiajoista. Nämä muutokset tuovat lisää haastetta ja mielenkiintoa kilpailukalenteriin.

Maantiecupin tavoitteena on edistää maantiepyöräilyä Suomessa tarjoten osallistujille mahdollisuuden kilpailla ja kehittää taitojaan turvallisessa ja järjestäytyneessä ympäristössä. Kilpailuissa pyöräilijät voivat kamppailla yksittäisten osakilpailujen voitosta sekä koko cupin kokonaispisteiden voitosta. Maantiecupissa kilpaillaan suomalaisen maantiepyöräilyn huipulla, ja kilpailuluokkina ovat N-Elite ja M-Elite. Lisäksi kilpailuissa nähdään N/M U19- ja U23-luokat. Tänä vuonna myös U17-urheilijoilla on mahdollisuus osallistua cupkilpailuihin, jolloin he ajavat U19-luokissa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden nuorille kyvyille saada lisää kilpailukokemusta kovatasoisessa seurassa.

Suomen Pyöräily ja järjestävät seurat toivottavat kaikki maantiepyöräilijät tervetulleiksi kilpailemaan ja nauttimaan Suomen maantiepyöräilyn huipputapahtumista.

Vuonna 2023 maantiecupin naisten Elite-luokassa voiton vei Turun Urheiluliiton Maija Pentsinen ja miesten Elite-luokan voittoon ajoi CCH:n Lauri Pitkänen.