Etusivu / Uutiset / Vuoden 2022 parhaat pyöräilijät valittu

Vuoden 2022 parhaat pyöräilijät valittu

maanantai 14.11.2022

Suomen Pyöräily palkitsi syysliittokokouksessa 10.11.2022 vuoden parhaat urheilijansa.

Vuoden pyöräilijä 2022 on Wilma Aintila.

Palkitsemishetkellä Tanskassa kilpailemassa ollut Wilma kertoi videotervehdyksessään olevansa iloinen valinnasta ja kiittää taustatukea. Wilma kokee elävänsä unelmaansa ja suuremmat tavoitteet ovat vielä edessäpäin.

Wilma Aintila maantien Australian MM-kisoissa 2022.

Pasi ja Janne Hämäläisen opintostipendi (1000€) myönnettiin tänä vuonna Ukko Peltoselle. Global 6 Cycling -tallia ja Suomessa Porvoon Akillesta edustava Ukko Peltonen on yhdistänyt menestyksekkäästi yliopisto-opiskelut ja kilpaurheilun.  Hän on edennyt määrätietoisesti pyöräilyurallaan ja rakentanut polkuaan kohti kovinta ammattilaisten kärkeä viimeisten vuosien aikana.

Vuoden tyttöpyöräilijä(KK-lajit): Stella Suuronen, OTC

Kaikki suomenmestaruudet (yht. 7 kpl) maastossa ja maantiellä N14 sarjassa. Myös muissa kilpailuissa voittamaton tällä kaudella kotimaassa.

Vuoden poikapyöräilijä(KK-lajit): Elias Eskelinen, Rajamäen Kehitys

23. sija maastopyöräilyn nuorten EM-kisojen aika-ajossa. Menestyksekäs kausi kotimaassa maastossa ja maantiellä. mm. maastossa kolme suomenmestaruutta M14-sarjassa.

BMX tyttöpyöräilijä: Riina Pietilä, Tampere Bike Club

Vahva Riina voitti SM- ja PM-kultaa. Lisäksi Riina kehittyi harppauksittain teknisesti ja toi kisoihin mukaan harvoin tytöillä Suomessa nähtävät manuaalit. Myös isommat hypyt kuuluvat taitovalikoimaan. Nämä taidot ovat kansainvälisen menestyksen edellytys BMX Racingissa.

BMX poikapyöräilijä: Emil Iso-Markku, BMX Helsinki

Tavoitteellisesti harjoitteleva monipuolinen lahjakkuus Emil on jo vuosia hallinnut ikäluokkaansa Suomessa. Tänä vuonna myös hän saavutti myös kansainvälistä menestystä voittamalla Eurooppa Cupin osakilpailun Latvian Valmierassa. Myös kotikisojen PM-kulta tuli ylivoimaisella esityksellä. Emil on asettanut tavoitteekseen EM-finaalipaikan (8 parhaan joukkoon) tulevina vuosina.

(Erityismaininta Kaapo Kurkelalle, BMXH, 12, joka sijoittui 9:ksi MM-kisoissa. Eväitä parempaankin oli, sillä voitokkaassa MM ¼-finaalissa Kaapo voitti mestariksi ajaneen australialais-pojan. Kaapo valittiin lajin parhaaksi 2021, ja siksi nyt oli Emilin vuoro.)

Trial tyttöpyöräilijä: Anni ja Elli Tommila, Tampereen Pyörä-Pojat

Tommilan kaksoset ovat ajaneet kilpaa jo 6 vuotta ja kilpailevat tasaväkisesti toisten ja muiden Suomen tyttö- ja naistrialistien kanssa. SM-kisojen Eliitistä Anni nappasi kakkossijan ja Elli nappasi kauden Suomen Cupin avauksessa kolmossijan.

Trial poikapyöräilijä: Samuel Heino, Tampereen Pyörä-Pojat

Samuel on 14-vuotiaana noussut jo toiseksi ylimpään taitotasoluokkaan ja harjoittelee kovasti pystyäkseen vielä koku päivä ajamaan eliittiä. Samuel on myös kestokävijä nuorten MM-kisoissa ja tänä vuonna tuli uran paras sijoitus 19.

DH tyttöpyöräilijä: Saaga Wallenius, Lahden Pyöräilijät

Viettänyt tällä kaudella todella paljon aikaa pyörän päällä, jonka ansiosta on kehittynyt teknisesti taitavaksi kuljettajaksi. Rohkealla ajamisella voitti kolme kilpailua vanhempien tyttöjen joukossa.

DH poikapyöräilijä: Kasper Hickman, BMX Helsinki

Kehitys on ollut päätä huimaavaa ja pystyi haastamaan jo Elite-kuljettajat sekä motivaatiossa että vauhdissa.

Onnea ja menestystä kaikille!!