Etusivu / Uutiset / Urheilijoiden kuulumisia kilpailukaudesta 2022

Urheilijoiden kuulumisia kilpailukaudesta 2022

maanantai 5.9.2022

Pyöräilyn kilpailukausi 2022 lähenee loppua, ja joillakin (cyclocross) se on aluillaan. Kysyimme maajoukkueurheilijoiltamme mietteitä kuluneesta kilpailukaudesta (tai tulevasta). Korona ja muut vastoinkäymiset ovat sävyttäneet osalla kilpailukautta, mutta tähtäin on silti tulevassa. Hienoja onnistumisia on tullut, ja joillakin kilpaurheilu saa tämän kauden jälkeen päätöksensä.

Parapyöräilijä Jani Peltopuron tähtäimessä MM-kisat 2023:

’’Tämä kausi oli tarkoitus olla kilpailullisesti kevyempi, vain ns. pakolliset pistekisat Pariisin 2024 maapaikkoja varten ja muutama maailmancup, että pysyy kilpailutuntuma. Tavoitteet toteutuivat hyvin, sain Ruotsista toukokuussa lähes maksimipisteet kahdella 2. sijalla -kukin urheilija voi kerätä maksimissaan kahdesta C1-kisasta pisteitä. Lisäksi Belgian maailmancupin maantieltä tuli muutama piste lisää. Loppukausi onkin mennyt SM-kisojen (2 voittoa) ja treenien merkeissä, ’’ Jani avaa kulunutta kauttaan.

’’Harjoittelu on mennyt hyvin, terveenä pysynyt eli määrät hyvällä tasolla ja tehomittarin mukaan edistymääkin on. Ensi vuoden MM:t Glasgowissa kiinnostaa, ensimmäistä kertaa kaikki lajit yhdessä paikassa ja lähes samaan aikaan. Varmasti tulee olemaan hyvä tunnelma ja paljon yleisöä. Sitä kohti on hyvä tehdä töitä.’’

Jani Peltopuro

Maantiepyöräilijä Meri Helmi vastoinkäymisten kautta uuteen iskuun ensi kaudelle:

’’Lähdin kauteen mielenkiinnolla, koska kyseessä ensimmäinen kausi maajoukkueessa. En tiennyt miten pääsen ajamaan kisoja, mutta oli kiva yllätys päästä heti mukaan Viron reissuun Ladies tour of Estoniaan. Harmittavasti siellä sunnuntain kisassa loukkaannuin ja kausi jäikin sitten siihen.Kausi ei täyttänyt tavoitteita, koska olisin halunnut ajaa pidemmän kauden.’’

Nyt Meri on päässyt jo treenaamaan, ja luottaa olevansa taas ensi keväänä iskussa.

Trialin Magnus Karlsson on tyytyväinen SM-kisasaavutuksiinsa kauden alun sairasteluista huolimatta. Magnus jatkaa kovaa treeniä kohti tulevaa kautta.

XCE:n SM-kultaa voittanut Kajsa Salmela odottaa innolla cyclocross-kautta:

’’Kulunut maastokausi oli raskas talven & alkukauden monien ja pitkien sairasteluiden vuoksi. Tavoitteet täytyi laittaa aikalailla kokonaan uusiksi. Loppukaudesta tuli kuitenkin jo hyviä onnistumisia kuten XCE:n Suomenmestaruus ja tällä hetkellä fiilis on hyvä. Innoissani jo odotan viikon päästä alkavaa cyclocross kautta, jossa tarkoitus olisi ajaa kisoja myös Suomen ulkopuolella’’, kertoo Kajsa.

Kajsa Salmela

Maantiepyöräilijä Leevi Kervinen päättää kilpaurheilun:

’’Alkuvuodesta olin innoissani asuessani Ranskassa, mutta vuoden aikana korona tuli kaksi kertaa ja motivaatio laski. Olen iloinen yhdestä SM mitalista. Päätin lopettaa kilpaurheilun tähän kauteen.’’

Tsemppiä Janille, Merille, Magnukselle, Kajsalle ja Leeville sekä muille urheilijoille! Kautta on myös vielä jäljellä ja arvokisoja tulossa!