Etusivu / E-pyöräily / Tepon taktiikkavinkit Gymrail-TalviCupiin

Tepon taktiikkavinkit Gymrail-TalviCupiin

perjantai 16.12.2022

Monen muun suomalaisen pyöräilijän tavoin Zwiftin Grand Prix elite -sarjan Wahoo Le Col -tiimissä kisaava Teppo Laurio iloitsee, että Suomeen saadaan vihdoin e-pyöräilyyn kilpasarja.

Täällä Zwift on ollut käytössä lähinnä treenialustana, mutta kilpailutoiminta on puuttunut. Gymrail-TalviCupin myötä Suomessa päästään aloittamaan uusi kilpakulttuuri. Ilmoittautuneiden runsas määrä kertoo sen, että pyöräilijät ovat löytäneet kisan ja että tätä on jo odotettu!

E-pyöräilyn yhteisöllinen ja pelillinen ympäristö houkuttavat

Laurio on kilpaillut e-pyöräilyssä viitisen vuotta, ja tällä hetkellä hän on maailman ranking-listalla kymmenen parhaan e-pyöräilijän joukossa. Laurio koukuttui pyöräilyn virtuaalisesta maailmasta, kun hän lahjakortin saatuaan päätti kokeilla Zwift-palvelua. Laurio vaikuttui erityisesti e-pyöräilyn yhteisöllisyydestä ja pelillisyydestä. Kun hän heti ensimmäisenä vuotena vielä huomasi, että hän pärjää kisoissa ”aika hyvin”, on hän siitä saakka harrastanut lajia tosissaan. Tai kuten hän toteaa: ”tosissaan, mutta ei vakavissaan”.

Lauriolle on tärkeää, että e-pyöräily on hauskaa ja mielenkiintoista. Pelkkä porukassa ajelu ei häntä kiinnosta. Usein hän onkin juuri se, joka laittaa ajollaan muut reagoimaan. Hyökkäys on Laurion mielestä paras puolustus, ja kanssakilpailijoita on välillä mukava härnätä. Tämä ajotyyli ei ole välttämättä aina palkitsevaa, mutta ehkä juuri räväkän ja provosoivan ajotyylin ansiosta hän on saanut jo oman fanikuntansa selostajien ja katsojien joukosta.

Laurio mukana Gymrail-TalviCupissa

Laurio harjoittelee keskimäärin noin 6–14 tuntia viikossa. Hän pitää nimenomaan kisaamisesta ja usein yksinäisen harjoittelun sijaan etsii sopivan kisan Zwiftistä. Toissa viikolla Laurio ajoi peräti 12 kisaa viiden päivän aikana!

Laurio ajaa tällä hetkellä Zwiftin Grand Prix -kisoja ja valmistautuu Zwiftin maailmanmestaruuskilpailuihin. Tarkoitus on osallistua myös aikataulujen salliessa Gymrail-Talvicupin osakilpailuihin. Kannattaa ottaa Laurion parrakas ja lippalakkipäinen avatar erikoistarkkailuun – luvassa saattaa olla rohkeita ja yllättäviä peliliikkeitä!

Laurion vinkit Gymrail-TalviCupiin osallistujille

Gymrail pyysi Lauriolta vinkkejä siitä, miten e-pyöräilyn kisoihin kannattaa varautua ja mitä kisan aikana kannattaa muistaa.

Laurion vinkit ennen kisaa:

  1. Tutustu rataan etukäteen.
  2. Mieti suunnitelma taktiikasta ja hyvistä iskupaikoista.
  3. Joukkuekisaan osallistujien kannattaa suunnitella kunkin pyöräilijän roolitus.
  4. Pidetään kisa reiluna ja kalibroidaan laitteet ja päivitetään painot.

Laurion vinkit kisan aikana:

  1. Muista tuuletin! (Ja muista myös käynnistää se ennen kisaa!)
  2. Pidä juomat ja lisäenergiat käden ulottuvilla.
  3. Paukusta lähdetään täysillä.
  4. Pidetään tiimiin yhteyttä esimerkiksi Discord voice chatilla, jotta tiedetään, mitä tapahtuu.
  5. Jokainen piste ja ajaja ovat tiimille tärkeitä, joten aja aina maaliin saakka. Vaikka tilanne voi näyttää välillä heikolta, ei kannata koskaan luovuttaa. Lopussa sijoituksia voi parantaa vielä reilusti.

Momentumia käyttäessä sprintti ”vaan lähtee niin näpäkästi!”

Laurio käyttää e-pyöräillessään Gymrailin Momentum X1 -alustaa. Sen avulla hän saa pyöräilyyn samanlaisen, luontevan rytmin kuin ulkona polkiessaan. Lisäksi Momentum X1:n avulla mäkikisat ja sprintti lähtevät näpäkästi. Laurion yksi vahvuuksista on 30 sekunnin sprintti, johon hän on löytänyt Momentumista juuri oikeanlaiset säädöt. Oma sprinttitehojen kisaennätys syntyi joku viikko sitten. Siinä Laurio 30 sekunnin loppukirillään ylti 925 watin keskitehoihin.

Katso Laurion Instagram-postauksesta, kuinka näpäkästi hänen kiri irtoaa: PakkoPolkeeTepi (@pakkopolkee) • Instagram-kuvat ja -videot

Erityisesti pitkiä matkoja satulasta ajaessa alaselkä ja hartiat voivat helposti ”jäkettyä” ja kipeytyä. Momentum X1:lla ajaessa Laurio on saanut pyöräilyyn liikettä, joka vähentää lihasten kangistumista ja kipeytymistä. Kipujen ja särkyjen takia ei tarvitse enää keskeyttää harjoituksia.

Muista tarjous kaikille Gymrail-TalviCupiin osallistujille!

Momentum X1 sopii etenkin e-pyöräilyyn todella hyvin, ja se on Laurion tapaan monen muunkin huippupyöräilijän kisavarustuksen luottoalusta.

Jos haluat pistää kampoihin Lauriolle loppukirissä, kannattaa ehdottomasti tarttua Gymrailin TalviCupiin osallistujille tekemään tarjoukseen. Koodilla MX1TALVICUP Momentum X1 on saatavilla erikoishintaan Gymrailin verkkokaupasta.

Gymrail-TalviCupin naisten ja miesten kisojen voittajille on luvassa palkintona Momentum X1 -alusta, mutta ei kannata jäädä odottamaan sitä! Voittomahdollisuuden maksimoimiseksi kannattaa ottaa Momentum X1 -alusta käyttöön jo kisoihin. Ja mikäli käy niin onnekkaasti, että voittajalla on jo Momentum X1 käytössä, Gymrail hyvittää halutessasi Momentumin hinnan.

Toivotamme kaikille kisaonnea Gymrail-Talvicupiin!