Etusivu / Yleinen / Tahko MTB ajetaan viikonloppuna

Tahko MTB ajetaan viikonloppuna

torstai 1.7.2021

Suomen suurin maastopyörätapatuma Tahko MTB ajetaan 2.-3.7. Tahkolla. Tapahtuman 60 kilometrin mittainen reitti kiertelee Tahkon ja Nilsiän alueilla ja se on tunnettu suurista korkeuseroistaan.
– Tänä vuonna tapahtumaan on tulossa noin 1600 ajajaa. Suosituin sarja on 60 kilometrin klassikkomatka, johon osallistuu yli puolet ajajista. Muut matkat vaihtelevat kahden kilometrin MiniMTB:stä aina 240 kilometrin matkaan. Pisimmän sarjan ajajat lähtevät liikkelle perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 00.00, kertoo tapahtumapäällikkö Hannu Airila.
Kilpailullisesti tämän kesän tapahtumasta odotetaan mielenkiintoista etenkin 60 kilometrin osalta. Yksi ennakkosuosikeista on Suomen kovimpiin maastopyöräilijöihin lukeutuva Aki Färm, jota moni nuorempi ajaja lähtee haastamaan tosissaan. Naisten sarjassa ennakkosuosikkeja ovat mm. Sini Alusniemi ja Noora Kanerva. Tapahtumassa mukana polkemassa on myös Madventures-seikkailuistaan tuttu Riku Rantala.

Tahko MTB näytetään ensimmäistä kertaa suorana lähetyksenä ISTV:n ja Ruutu-palvelun kautta. Lähetys alkaa la 3.7. kello 8.45. Lähetystä pääset seuraamaan suorana.

Lisätiedot, GPS-seuranta ja livetulospalvelu: www.tahkomtb.fi