Etusivu / Yleinen / Suomen edustajat e-pyöräilyn maanosakarsintoihin on valittu

Suomen edustajat e-pyöräilyn maanosakarsintoihin on valittu

torstai 20.10.2022

E-pyöräilyn MM-kilpailut pidetään helmikuussa 2023 Zwift-alustalla. Suomelle on ensimmäistä kertaa myönnetty suorat maapaikat sekä naisten että miesten kisaan. Näiden lisäksi Suomi voi nimetä kolme edustajaa maanosakarsintoihin, joista on yhteensä jaossa 13 paikkaa MM-kilpailuun.

Maanosakarsinnat pidetään 12-13.11.2022 Suomea karsinnoissa edustavat:

 • Naiset
  • Laura Vainionpää
  • Ida Sten
  • Jenny Ek
 • Miehet
  • Jesper Lindahl
  • Veli-Petteri Liedes
  • Teppo Laurio (Paikka karsintaan oman Zwift-kisamenestyksen kautta)

Saimme kasaan lyhyellä aikataululla iskukykyisen tiimin. Laura ja Ida ovat kahmineet SM-mitaleita niin maantieltä kuin radalta ja heillä on myös hyvä kokemus Zwift-alustalla kisaamisesta. Jenny on taas erittäin kokenut kisaaja e-pyöräilyn puolella ja tällä hetkellä Suomen Zwift-rankingin kärjessä, kommentoi Tatu Koistinen e-pyöräilyn kehitystyöryhmästä.

Miehissä Jesper ja Veli-Petteri ovat tuttuja nimiä maantiepyöräilyn puolelta ja molemmilla on vahva kokemus myös Zwiftissä kisaamisesta. Teppo on taas Suomen menestyksekkäin e-pyöräilyn kilpailija, joten kokonaisuudessaan tiimimme ovat huipputasoa, Tatu jatkaa.

Kilpailun formaatti on erittäin mielenkiintoinen. Kilpailussa ajetaan kolme kisaa eri reiteillä lyhyellä tauolla ja jokaisen kisan jälkeen osa kilpailijoista karsiutuu pois ja toisaalta erien parhaat saavat suorat paikat. Kilpailuja on mahdollista seurata livelähetyksinä. Linkit tulevat myöhemmin saataville.

E-pyöräilyssä tapahtuu myös laajemminkin kun kaikentasoisille kilpailijoille ja harrastajille suunnattu TalviCup starttaa tammikuussa. Kuuden kilpailun kisasarja huipentuu e-pyöräilyn ensimmäisiin SM-kilpailuihin. TalviCupissa on omat lähdöt kaikille kategorioille sekä erikseen joukkue- että yksilökilpailu.

Voit lukea lisää ja ilmoittautua mukaan: www.e-pyoraily.com

e-pyöräilyterveisin,
Juho Väisänen, Tatu Koistinen ja Suomen Pyöräilyn toimisto