Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Suomalaismenestystä Etelä-Koreassa juniorimiesten etappikilpailussa maantiellä

Suomalaismenestystä Etelä-Koreassa juniorimiesten etappikilpailussa maantiellä

tiistai 5.9.2023

Suomalaisnuorukaiset ovat saavuttaneet upeaa menestystä Tour de DMZ (UCI Nations’ Cup) maantie-etappikilpailussa Etelä-Koreassa, joka järjestettiin 1.-5. syyskuuta. Kasper Borremans voitti mäkipistekilpailun sekä sijoittui kokonaiskilpailussa upeasti kolmanneksi. Myös Nicolas Grönlundilta, joka kilpaili omassa hollantilaisessa Willebrord Wil Vooruit Juniors -tiimissään nähtiin erittäin onnistunut kilpailu ja peräti kaksi etappivoittoa.

Kilpailun alkuvaihe oli haasteellinen suomalaisille, sillä lentoyhtiön toimesta suomalaisten pyörät jäivät Suomeen, ja nuoret pyöräilijät joutuivat aloittamaan kilpailunsa vuokrapyörillä. Tämä asetti haasteensa muun muassa sopimattomien kokojen vuoksi ja aiheutti joukkueelle ylimäärästä huolta ja stressiä. Kaikille löytyi jonkinlainen pyörä ratkaisuksi, ja he pääsivät aloittamaan kilpailunsa.

Suomen joukkueessa ajoivat:

  • Kasper Borremans
  • Ivar Källberg
  • Petja Teppo
  • Valtteri Terhelä
  • Mikael Uuksulainen
  • Aatu Ylipelkonen

Kolme etappivoittoa

Kilpailun edetessä suomalaisista kuskeista vain Kasper Borremans ja Nicolas Grönlund pääsivät jatkamaan viimeisille etapeille. Kilpailun viidestä etapista peräti kolme päättyi suomalaispyöräilijän voittoon, ja keltainen kilpailun johtajan paita pysyi Suomen hallussa viimeiselle etapille saakka. Aluksi paidan sai pukea ylleen Nicolas Grönlund, joka voitti ensimmäisen ja neljännen etapin sekä ajoi kolmanneksi toisella etapilla. Myöhemmin keltainen paita se siirtyi Kasper Borremansille, joka voitti kolmannen etapin ja sijoittui kokonaiskilpailussa lopulta kolmanneksi, vain 31 sekunnin erolla kilpailun voittajaan, USA:n Henry Neffiin.

Joukkueenjohtaja Juho Suikkari on innoissaan joukkueensa suorituksesta: ”Kaperin etappivoitto, KOM-voitto (mäkipistekilpailun voitto) ja kokonaiskilpailun kolmas sijoitus ovat mahtavia saavutuksia, erityisesti ottaen huomioon, että hän joutui puolustamaan keltaista paitaa yksin. Tämä oli valtava tehtävä isoja joukkueita vastaan. Oli myös hienoa nähdä Nicolaksen voittavan kaksi etappia oman joukkueensa kanssa. Suomalaiset eivät usein voita tällaista määrää etappeja (3/5)! Harmittaa muiden poikien puolesta, että kilpailu käytännössä päättyi ennen kuin se edes alkoi, kiitos lentoyhtiön ongelmien. Tilanne olisi ollut toisenlainen tänään, jos Kasper ei olisi ollut yksin vaan tukena olisi ollut kokonainen joukkue.” Seuraavaksi Kasper ja Nicolas pääsevät kisaamaan maajoukkuepaidassa maantiepyöräilyn EM-kilpailussa Hollannissa syyskuun lopussa.

Voit katsoa tallenteet etapeilta täältä.

Katso kilpailun kaikki tulokset.

Onnittelut upeasta kisamenestyksestä ja hienoista saavutuksista sekä kiitokset suomalaisen pyöräilyn upeasta edustamisesta Etelä-Koreassa!