Etusivu / Maantiecup / Övermark ja Tulokas voittoihin Turussa

Övermark ja Tulokas voittoihin Turussa

sunnuntai 24.4.2022

Maantiepyöräilyn Maantie Cupin toinen osakilpailu, Simo Klimscheffskij’n muistoajo, ajettiin Turussa sunnuntaina. Voittajiksi ajoivat Jurvan Voiman Riku Övermark ja Reaktor Stanga Racingin Tiia Tulokas.

Turun Hirvensalossa ajettiin sunnuntaina Simo Klimscheffskij’n muistoajo, joka oli Maantie Cupin toinen osakilpailu. Naisten 40 km starttia hallitsi yllätysnimi, kun Reaktor Stanga Racingin Tiia Tulokas lähti jo hyvissä ajoin omille teilleen. Vasta muutaman kauden kilpaillut viisikuukautisen lapsen äiti ajoi todella vahvan kilpailun.

– Lähdin rohkeasti alussa irtiottoon ja ajattelin, että jos minut ajetaan kiinni, niin joku muu tiimistä auttaa. Hyvin jaksoin loppuun asti, Tulokas kommentoi.

Kakkoseksi ajoi IBD Cyclingin Essi Pelto-Arvo ja kolmanneksi Continental Focus Teamin Maisa Tuliniemi.

Övermark miesten kilpailun voittoon

Miesten 60 kilometrin kilpailun voittoon ajoi todellinen voimanpesä ja työmyyrä, Jurvan Voiman Riku Övermark. Kakkossijan nappasi Akilles Green Teamin Ukko Peltonen ja kolmanneksi ajoi TWL-Länkenin Oskari Kolehmainen.

Riku iski toiseksi viimeisellä kierroksella neljän miehen irtiotosta ja piti muut takanaan loppuun saakka.

– Ei jäänyt jossiteltavaa. Ajattelin, että kun oltiin neljästään irti ja yksi vaan peesasi, niin ne kaksi ei auta sitä yhtä, jos isken irti. Pääsin irtiottoon kovaan vastatuuleen, jossa sai kyllä painaa todella kovaa. Pystyin pitämään kovan vauhdin ja taktisesti ajatellen kilpailu onnistui erinomaisesti, Övermark totesi kilpailun jälkeen.

TULOKSET

Maantie Cup tulevat osakilpailut:

22.5. Rosendahl GP, Tampere
9.7. SM Kortteli, Jurva
10.7. Jurva maantie, Jurva
16.–17.7. Syysetapit, Kankaanpää
20.8. Taatila GP, Lieto
27.8. 3. Helsinki Velotour race, Espoo