Etusivu / Uutiset / Övermark ja Ahtosalo Rosendahl GP:n voittoihin

Övermark ja Ahtosalo Rosendahl GP:n voittoihin

maanantai 24.5.2021

Maantiepyöräilyn kilpailukausi ryhmäajojen osalta starttasi Rosendahl GP:llä sunnuntaina. Pyynikillä ajettava perinteikäs kilpailu avasi samalla vuoden 2021 ŠKODA Cycling Cupin.

Miesten kilpailu käynnistyi maltillisesti, mutta kilpailun kuluessa kärkeen muodostui kolmikko Riku Övermark, Sauli Pietikäinen ja Johan Nordlund, joka ratkoi lopulta voiton viimeisessä nousussa Pyynikin näkötornille. Jurvan Voiman Riku Övermark voitti tiukassa loppukiritaistossa TWD Länkenin Sauli Pietikäisen. 3,4 kilometrin lenkki kierrettiin 20 kertaa, johon kärkikaksikko käytti aikaa 1.44,07. Kolmanneksi ajanut GIF Chebicin Johan Nordlund jäi kaksikosta 12 sekuntia.

”Kisan alussa oli aika seesteistä, mutta muutama kaveri pääsi irti. Viidennellä kierroksella iskin mäkeen irti ja pääsin mukaan irtiottoon. Saimme homman lopulta kolmikolla hyvin toimimaan ja ratkaisu jäi viimeiseen nousuun, jossa onneksi kairasin voiton”, Riku Övermark kommentoi.

Övermark on aloittanut kauden vahvasti, sillä hänellä on jo kaksi voittoa kauden kahdesta aika-ajosta. Kolmen startin jälkeen tilillä on siis kolme voittoa.

”Kauden päätavoite on SM-tempon voitto. Nyt annetaan kropalle vähän lepoa”, Övermark totesi.

Ahtosalo naisten ykkönen

Naisten seitsemän kierroksen kilpailussa nähtiin myös tiukka loppukirikamppailu. Henttala Development Team/Porin Tarmoa edustanut Anniina Ahtosalo vei vahvalla kirillä voiton ennen IK-32/Team Toni&Tonin Minna-Marika Kangasta. Kolmas oli Continental-Focuksen Meri Helmi.

”Minna-Maria piti alussa vauhtia ja keskityin pysymään perässä. Lopussa olin vahvoilla, koska kiri lähtee todella hyvin ja etenkin jos on nousumetrejä, niin se sopii minulle hyvin loppukiriin”, Ahtosalo kommentoi.

M-18 sarjan nopein oli Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi ennen Porvoon Akilles Green Teamin Leevi Kervistä ja GIF Chebicin Severi Savukoskea.

M-16 sarjan nopein oli Korson Kaiku/Team Craftin Valtteri Terhelä. Kakkonen oli Rajamäen Kehitys/Multisport racing teamin Kasper Borremans ja kolmas Larsmo IF:n Isak Liljeqvist.

Miesten kategoria kakkosen voiton vei Triathlon Suomen Tatu Koistinen ennen IK-32:n Henrik Wetterstrandia ja CCH:n Lauri Pitkästä.