Etusivu / Uutiset / Ohjeistus: Harjoutus- ja kilpatoiminta

Ohjeistus: Harjoutus- ja kilpatoiminta

tiistai 12.5.2020

Suomen Pyöräily päivittää ohjeitaan harjoitus- ja kilpailutoimintaan liittyen Valtioneuvoston ja Olympiakomitean 4.5.2020 antamien ohjeistuksien pohjalta.

Seurojen valmennus- ja ohjaustoiminta voi alkaa asteittain 1.6. alkaen, kun kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön. Myös pienimuotoinen paikallinen kilpailutoiminta voidaan aloittaa, kunhan 50 hengen rajoitusta sekä hygienia- ja väljyyssääntöjä noudatetaan.

Toivomme pyöräily-yhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia.  (linkit lopussa)

Valmennus- ja ohjeustoiminta alkaa asteittain

Suomen Pyöräily ry suosittelee jäsenseurojaan toimimaan harjoitustoimintansa osalta Valtioneuvoston ja Olympiakomitean ohjeistusten mukaisesti. 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5. asti, joten seuratoimintaa ei voi järjestää kuin pienryhmissä.

1.6.2020 alkaen kokoontumisrajoitus muuttuu 50 henkilöön ja seurojen yhteisharjoitukset ulkona voidaan aloittaa turvallisuus- ja hygieniasääntöjä noudattaen. Odotamme Olympiakomitean sekä AVI:n tarkempia tulkintoja kesäkuussa voimaan astuvien liikunnan ja urheilun rajoitusten osalta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kesäleiritoimintaa voi järjestää ottaen huomioon valtion ohjeistukset ja erityisjärjestelyt.  Myös tässä asiassa annamme tarkemmat toimintasuositukset, kun erityisjärjestelyiden ja kokoontumisrajoitusten osalta on liikunnalla ja urheilulla yhteiset pelisäännöt.

Korostamme kaikessa toiminnassa huolellisen hygienian ja toiset huomioon ottavan käytöksen merkitystä.

Paikallinen kilpailutoiminta voi käynnistyä eritysjärjestelyin kesäkuussa

Valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti voi kilpailutoiminnan aloittaa 1.6.2020 alkaen. Kokoontumisrajoitus nousee 50 henkeen, ja yleisötilaisuuksien osalta 500 henkeen, jos väljyys- ja hygienia-sääntöjen noudattamisesta voidaan pitää kiinni. Olympiakomitea on pyytänyt lajiliittoja odottamaan toiminnan käynnistymisen osalta liikunnan ja urheilun tarkennettuja ohjeita. Myös aluehallintovirastot tulevat täsmentämään valtioneuvoston antaman ohjeistuksen soveltamista urheilutapahtumiin toukokuun loppuun mennessä. AVI toteaa 7.5. päivitetyssä tekstissä: Kesän tapahtumia koskevia päätöksiä ei tehdä tässä vaiheessa. Ministeriö antaa ohjauskirjeen kesän osalta myöhemmin, jonka jälkeen päätökset valmistellaan aluehallintovirastoissa.

Ohjeita ja kriteereitä ei vielä ole, emmekä sen vuoksi pysty vielä antamaan vastauksia kesää koskeviin tapahtumakohtaisiin kysymyksiin. Aluehallintovirastot valmistelevat kesää koskevat päätökset toukokuun loppuun mennessä ja tiedottavat niistä sen jälkeen.