Etusivu / Kansainväliset kilpailut / Niilo Stenvall viides trialin maailmancupissa Espanjan Vicissä

Niilo Stenvall viides trialin maailmancupissa Espanjan Vicissä

sunnuntai 9.4.2023
Niilo Stenvallilla onnistunut suoritus trialin maailmancupissa Espanjan Vicissä.

Niilo Stenvall on sijoittunut tänään viidenneksi trialin maailmancupissa Espanjan Vicissä. Finaalin nuorin, vasta 18-vuotias Niilo Stenvall lunasti paikkansa finaaliin sijoittuen semifinaaleissa kolmannelle sijalle kuuden parhaan edetessä finaaliin. Finaalin toiseksi nuorin oli 22-vuotias englantilainen Charlie Rolls. Mukana oli kaikkiaan kolme nykyistä tai aiempaa maailmanmestaria, joten porukan vastus oli todella kova. Kilpailun voitti Espanjan Alejandro Montalvo Milla.

”Finaalin jaksot olivat vaikeimmat, mitä olen koskaan kilpailussa nähnyt. Näitä lisää, niin eiköhän se podiumsijoituskin sieltä tule!” kommentoi Niilo. Sijoituksensa ansiosta Niilo nousee UCI:n Men Elite 20″ maailman rankingissa sijalle 10.

Espanjassa Niilo Stenvall on myös harjoitellut kilpailemisen lisäksi. Joka päivä yhtä lepopäivää ja kisapäiviä lukuunottamatta on pidetty kahdet harjoitukset muiden kuskien kanssa. Eniten yhteisharjoitusta on tullut 26″:n maailman listan ykkösen Espanjan Dani Barronin kanssa. Kuvassa Niilo kolmas oikealta ja Eemeli Kanervo neljäs oikealta. Eemelin leiri keskeytyi sairastumisen vuoksi.

Seuraavaksi Niilon kisakalenterissa on vappuna UCI Hors Class -kisa Tanskassa ja toukokuun puolivälissä Ranskan Cupin C1-kisa. Kesäkuun puolivälissä vuorossa on C1-kisa Saksassa ja heinäkuussa maailmancup Ploeuc Ranskassa. Suomen ulkokausi alkaa 27.5. Paraisilla Suomen Cupin osakilpailulla.

Trialin MM-kisat ovat Glasgowssa elokuussa. Siellä Niilo joutuu ajamaan vielä junioreiden joukossa ja lähtee tavoittelemaan sateenkaaripaitaa ennakkosuosikkina.